Greenwood férfiként tért vissza

Nem csak a hajviselete változott meg Mason Greenwoodnak, mióta a karanténidőszakot követően újra edzésbe állt.


A Manchester United tehetséges tinije nagyobbnak és erősebbnek tűnik, amelyről még a szurkolók is megemlékeztek a csapat edzéséről szóló videó alatti kommentszekcióban.

 

Nem maradt észrevétlenül a változás a klub másik akadémián nevelkedett játékosa, Scott McTominay előtt sem, aki szintén nagy energiát fektetett abba, hogy az edzőteremben erősítsen. Egy, a ManUtd.com-nak adott exkluzív interjúban a skót középpályás elárulta, 18 éves csapattársa olyan, mintha egy új játékos lenne.

 

Amikor a fiatalok felnőtt csapattal közös edzéséről kérdezték, McTominay így felelt:

"Nekik is készen kell állniuk. Ők még fiatal srácok, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy ne kaphatnának lehetőséget egy olyan menedzser irányításával, mint Ole [Gunnar Solskjaer]. Parádés, amit a fiatal játékosokkal művel és egészen egyszerűen képtelen hibát véteni, amikor az olyan fiatal és tehetséges játékosokhoz nyúl, mint Mason."

 

"Amikor látod Masont, akkor mintha egy kicsit erősebb és nagyobb játékos tért volna vissza. És számunkra nagyszerű volt látni az edzésen, hogy újabb lépést tett abba az irányba, hogy még érettebb legyen."

 

"Nagyon komolyan veszi az erőnléti munkát az edzőteremben, ahogyan minden mást is és ha őszinte akarok lenni, akkor mostanra egy teljesen más játékosnak tűnik nekem. Hihetetlenül izgalmas időszakot él most át."

 

 

Greenwood harcban lesz a Spurs elleni bajnoki rangadón való pályára lépés tekintetében, amely egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, Ole Gunnar Solskjaer opciói ugyanis határozottan erősödtek azáltal, hogy Marcus Rashford visszatérhetett hosszú sérüléséből, Odion Ighalo pedig több, mint fél évvel meghosszabbította május végén lejárt kölcsönszerződését. Emellett Anthony Martial nagyon jó formának örvendett a kényszerszünet előtti időszakban középcsatárként, nagyban köszönhetően Bruno Fernandes kiugratásainak, amelyet jól példáz, hogy legutóbbi öt kezdőként lejátszott mérkőzésén négyszer tudott eredményes lenni.

 

A párosítás decemberi, manchesteri felvonásán a norvég menedzser kezdőcsapatába jelölte Masont - amelyet a United nyert 2-1-re Rashford duplájával - és most is elégedett az U21-es angol válogatott támadó edzésmunkájával.

 

"Voltak sérüléseink" - mondta Ole arról az időszakról.

 

"Anthony még nem volt igazán megfelelő erőnléti állapotban, hogy a csapatba nevezzem, de soha nem kételkedtem Mason kezdőbe való nevezésében, mivel ő egy top futballista."

 

"Egyre csak fejlődik és a most gyűjtött tapasztalatai még nagyon sokat érhetnek számára karriere hátralévő részére, ráadásul azon a mérkőzésen kimondottan jól is játszott. A helyezkedése, a mozgása sok-sok problémát okozott az ellenfélnek."

 

"Részemről azt várom tőle, hogy még többet mutasson. Mindig fog gólokat szerezni. Nagyon hasznosan töltötte a kényszerszünet időszakát, sokat erősített, emellett pedig az edzéseken mutatott teljesítménye is elismerésre méltó, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy nagy hatással tud majd lenni a csapat játékára a szezon végéig tartó időszakban is."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!