Ole: A jövő katalizátora lehetne egy FA-kupa siker

Ole Gunnar Solskjaer szerint az FA-kupa megnyerése katalizátorként hatna a Manchester United jövőbeli sikereire.


A Vörös Ördögök azóta nem tudtak trófeát nyerni, hogy 2017-ben behúzták a Ligakupát és az Európa-ligát is, tegnap pedig annak voltak szemtanúi, hogy az ősi rivális Liverpool 30 év után először bajnoki címet tudott nyerni.

 

Mindazonáltal Solskjaer, aki csapatával 13 mérkőzéses veretlenségi szériát fut minden sorozatot figyelembe véve, optimista, miután a szezon újraindulása óta lejátszott két bajnokin négy pontot tudtak gyűjteni, illetve visszatérhetett hosszú, súlyos sérüléséből Paul Pogba és Marcus Rashford is.

 

Szombaton a Carrow Roadon, a továbbjutás esélyeseként lesz jelenése a manchesterieknek a világ legrégebbi kupasorozatában, amely kapcsán így nyilatkozott Ole:

"Az FA-kupa egy fantasztikus sorozat és remek a döntője részesének lenni. Nagyszerű dolog magasba emelni a megnyeréséért járó trófeát."

 

"A miénk egy új csapat, az pedig nagyszerű lenne, ha sikerülne először címet nyernünk és trófeát bezsebelnünk. Remélhetőleg ez katalizátorként hathatna az előttünk álló dolgokra vonatkozóan."

 

Solskjaer játékosként kétszer - 1999-ben és 2004-ben - élhette át az FA-kupa megnyerésének élményét, a Triplázással végződött szezonban pedig emlékezetes módon győztesgólt szerzett a Liverpool ellen a sorozat 4. fordulójában.

 

 

Gólját - illetve az 1999-ben rendezett Newcastle elleni fináléban a Wembley gyepére való kilépést - a sorozattal kapcsolatos egyik legnagyszerűbb emlékeként tartja számon.

 

"Az FA-kupa fantasztikus" - tette hozzá.

 

"Amikor még fiatalként otthon voltam, akkor mindig ez a meccs volt az utolsó a szezonban, a végjáték. Mindig nagyon vártuk ezt a mérkőzést, amelyet Norvégiában élőben közvetítettek."

 

"A Liverpool ellen szerzett gólom valószínűleg a legnagyszerűbb FA-kupa pillanat számomra - a régi Wembley-ben való pályára lépés mellett. Az egy büszke pillanat volt számomra és apám is ott ült a lelátón."

 

"Játékosként kétszer emelhettem magasba a trófeát, de reményeim szerint hamarosan újra lehetőségem lesz kisétálni a Wembley játékoskijárójából."

 

"Nem vagyok benne biztos, hogy manapság a fiatalok igazán átérzik azt, hogy mit is jelent ez valójában. De szerintem a mi játékosaink egyértelműen felismerték."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Norwich City - Manchester United

FA-kupa negyeddöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!