Csapathírek a Brighton meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaernak ismét kellemes problémával kell szembe néznie, ugyanis egy szinte teljesen egészséges keretből válogathat a keddi Brighton & Hove Albion elleni bajnoki mérkőzésre.


A norvég menedzser nyolc változtatást eszközölt kezdőcsapatában a szombati, Norwich City elleni győztes FA-kupa negyeddöntőre, így Sergio Romero, Diogo Dalot, Eric Bailly, Fred, Scott McTominay, Juan Mata, Jesse Lingard és Odion Ighalo is a pályán volt az első perctől a Carrow Roadon.

 

Brandon Williams, Mason Greenwood, Marcus Rashford, Nemanja Matic, Paul Pogba és Anthony Martial csereként álltak be, így Solskjaer volt az első menedzser az angol futball történetében, aki hat cserét hajthatott végre tétmérkőzésen.

 

Ole elmondása szerint azok, akik érintettek voltak a Kanárik elleni sikerben, ismételten eséllyel pályázhatnak arra, hogy a kezdő tizenegy tagjai lehessenek az Amex Stadiumban, ahol egyértelműen az lesz a United célja, hogy elhozzák a három pontot két vereséggel végződő dél-angliai látogatásukat követően.

 

"A fizikális megterhelés utóhatásait, illetve a késői hazaérkezést leszámítva tegnap volt egy napjuk regenerálódni, ma pedig könnyített edzésmunkával fog telni a játékosok napja, ahol fókuszban a holnapi napra való felkészülés fog állni" - tájékoztatta Solskjaer a klub médiumait, amikor arról kérdezték, hogy vannak-e sérültek keretében.

 

"Szerintem holnap este nagyban segíteni fog minket az a zsongás és energia, amely a kupagyőzelemből és az elődöntőbe jutásból fakad."

 

 

A mérkőzést eldöntő Harry Maguire, Bruno Fernandes és Luke Shaw volt az a három játékos, akiket meghagyott kezdőjében a kelet-angliai kiruccanásra is Solskjaer, utóbbit pedig nagy dicsérettel illette a menedzser formája miatt, így akár a Sirályok ellen is kezdhet.

 

"Forgatjuk a keretet, a játékosokat is különböző módon kell kezelni, de Luke formájában igencsak pozitív változás állt be. Remek futballt játszik, úgyhogy majd meglátjuk, hogy ezúttal is kezdeni fog-e" - tette hozzá hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

Van egy Vörös Ördög, aki még nem léphetett pályára a Premier League újraindulása óta, ő pedig Angel Gomes.

 

A fiatal saját nevelésű középpályás jelenlegi szerződése július 1-ig (szerda) szól és bevethető, bár Ole elismerte, hogy valószínűnek tűnik, hogy a klub szerződés hosszabbítási ajánlatát nem fogja elfogadni.

 

Axel Tuanzebe és Phil Jones továbbra is sérültek.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Brighton & Hove Albion - Manchester United

Premier League 32. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!