Ole: Greenwoodnak határ a csillagos ég

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer szerint nincs határa annak, hogy Mason Greenwood mit érhet el a futball legmagasabb szintjén.


A 18 éves játékos minden sorozatot figyelembe véve szezonbeli 13. találatát jegyezte kedden a Brighton & Hove Albion ellen, amit még megfejelt idei ötödik gólpasszával, amikor Bruno Fernandes váltotta gólra parádés labdáját.

 

Mason a Vörös Ördögök legutóbbi két bajnoki mérkőzésén kezdő volt, menedzsere pedig hiszi, hogy a támadó egyre növekvő játékideje elkezdett kifizetődni.

 

"Jól sáfárkodtunk az erejével a szezon során, egyre több és több lehetőséget és játékpercet biztosítottunk neki" - mondta Ole újságírók kérdésére válaszolva a Bournemouth elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóján.

 

"Mint tudják, fiatal srácként nem könnyű ezen a szinten. Még az Ifjúsági FA-kupában is szerepet vállalhatna, szóval ő egy olyan korú fiú, akire még oda kell figyelnünk."

 

"De ő akkor is kiválóan teljesít ha a kispadról kell beállnia vagy ha kezd, a szezon során pedig fantasztikus fejlődést mutatott be. Szóval számára a határ a csillagos ég, rajta múlik. Ő tudja, hogy mit kell és mit tud ezért és a folyamatos játéklehetőségéért tenni, de ez köztünk fog maradni."

 

Greenwood szemmel láthatóan fizikálisan megerősödve tért vissza csapatához a karantén időszakot követően, amely kapcsán korábban Ole és csapattársa, Scott McTominay is megállapította, hogy most már 'kezd férfiként kinézni'.

 

Az angol U21-es válogatott játékos az elmúlt hetekben a támadóalakzat jobb szárnyán kapott helyet, de Solskjaer szerint képességeinek köszönhetően a csatársor bármely posztján megállhatja a helyét.

 

 

"Nos, alapvetően ő egy középcsatár, de szeret kihúzódni a szélre és a kapuval szembe kerülni, ez pedig egy más szerepkör ahhoz képest, mint ha középen kellene megbontani a védelmet" - tette hozzá.

 

"Vannak olyan középcsatárok, akik szeretnek háttal lenni a kapunak, átvenni a labdát vagy éppen továbbpasszolni, ebben a tekintetben pedig Mason is fejlődik. Testileg egyre erősebb, ez pedig elősegíti azt, hogy abban a pozícióban is megállja a helyét."

 

"De szerintem rá ugyanúgy kell tekintenünk, mint tettük azt Marcus [Rashford] és Anthony [Martial] esetében is. Ők kiváló középcsatárok, nagyon jó futballisták, van érzékük a gólszerzéshez, remek a mozgásuk, úgyhogy nem fognak csak a két kapufa tengelyében mozogni."

 

Természetesen maga Solskjaer is tudja, mi kell ahhoz, hogy valaki termelékeny csatár legyen első teljes Premier League szezonjában, ugyanis az 1996/97-es szezonban ő lett a csapat házi gólkirálya 33 mérkőzésen szerzett 18 találatával. De még a korábbi norvég válogatott kiválóság is elismeri, hogy Greenwood messze előtte jár karriere szempontjából, mint ahol ő tartott ennyi idős korában - Ole Norvégiában játszott addig, amíg a United 23 éves korában le nem igazolta.

 

"Mason messze előrébb jár ahhoz képest, mint ahol én tartottam 18-19 éves koromban, ez biztos."

 

"Nem igazán akarok mást mondani, mert ő számára ez az állapot nagyon természetes. Én is azt éreztem akkoriban, hogy képes lehetek még jobb teljesítményre."

 

"Nagyszerű együtt dolgozni vele, folyamatosan tanul és egyre jobb és jobb döntéseket képes meghozni. Remek játékos lesz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!