Rashford: Ki tudja, hány gólig juthatunk...

Marcus Rashford úgy véli, a Manchester United támadóhármasa további gólokkal tudja befejezni a szezont, ha a fókusz és az elszántság ezen a szinten marad.


Rashford betalált szombaton a Bournemouth elleni lenyűgöző, 5-2-es mérkőzésen - ugyanúgy, mint támadó társai, Mason Greenwood és Anthony Martial, ami azt jelenti, hogy a trió 55 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját a szezonban minden sorozatot figyelembe véve.

 

A MUTV-nek a meccs után Marcus elmondta, hogy dinamikus hármasuknak sok mérkőzés áll még rendelkezésére, hogy folyamatosan növeljék a már így is lenyűgöző 2019/20-as szezon mutatóját.

 

10-es számú játékosunk azt is elmagyarázta, miért ő végezte el a tegnapi büntetőt, továbbá adott néhány tanácsot Greenwoodnak, és felfedte azokat az okokat is, amelyek szerinte a United jelenlegi pazar formája mögött állnak.

 

Marcus, izgalmas volt a mérkőzést nézni, de milyen volt játszani?

"Mindig jó, ha olyan mérkőzést játszunk, amely tele van gólokkal. A csapat ma ragyogóan szerepelt, és a gólok megszerzésének oka a háttérben végzett munka - a srácok tudják, hogy mi a dolguk a pályán. Védekezés közben keményen kell dolgoznunk, le kell zárnunk a területeket, és amikor visszaszerezzük a labdát, olyan tereket kell találnunk, amelyekkel gólokat tudunk szerezni. Rengeteg pozitívum volt, és kevés negatívum, átértékeljük őket és megyünk tovább."

 

A rehabilitáció hosszú hónapjai után végre újra gólt szereztél, milyen érzés?

"Hosszú volt a gyógyulás számomra. A vírus ideje alatt az embereknek több ideje volt, így nekem is, hogy a hátam rendbe rakjam, és hogy újra magabiztosnak érezzem magam. Ez a legfontosabb dolog, és mindig azt mondom: 'Az egészség a te gazdagságod'. Miután visszatérhettem egészségesen, remekül érzem magam."

 

Újra te fogsz a tizenegyespont elé állni?

"A büntetők csak büntetők. Mindig az adott pillanatban döntjük el, ki fogja elvégezni őket. Mindaddig, amíg értékesítjük őket, számomra ez nem lényeg."

 

 

Anthony Martial először érte el a 20 gólos határt, Mason Greenwooddal pedig 55 gólt szereztetek, ez most elég erős támadósornak tűnik...

"Igen, eddig ragyogó minden. Még sok mérkőzés vár ránk: öt a bajnokságban, majd az Európa-liga és az FA-kupa találkozói. Ha így folytatjuk, akkor - nos, nem tudjuk, hogy mi lehet a vége. Keményen dolgozunk, és amint láthatta mindenki, könyörtelenek tudunk lenni. Mason kihasználta a lehetőségeit, és szükségünk is van erre, ha növelni akarjuk a góljaink számát."

 

 

Nem akarjuk túlmagasztalni Masont, de tudsz segíteni abban, hogy te hogyan láttad: egyet bal lábbal, egyet jobb lábbal - ez egy nagyon ritka képesség...

"Egy dolgot elmondhatok, a kölyök ezt bármikor megcsinálja. Ez a játékának a része. Bárki bármit is mondana kívülről, a legjobb tanácsom a következő lenne neki: csak játszd a játékodat, mert ez a tiéd. Amit ma láttam tőle, azt megteszi minden egyes mérkőzésen. Fontos számára, hogy lépésről lépésre fejlődjön, és folyamatosan javuljon. Ha így fejlődik tovább, hol tarthat majd öt év múlva?"

 

Úgy tűnik, hogy valóban igazán magas szinten van fejben is a fiú...

"Pontosan. Nagyon nagy dolog, hogy mindig szívesen tanul, és gondolkodásmódja emlékeztet arra, milyen voltam fiatalabb koromban. Ha folytatja a tanulást, nincs határa annak, amit elérhet. Ez lenne az én tanácsom neki, hogy tartsa fent azt a szellemet, amely a tanulásra ösztökéli."

 

Anthony óriási gólt lőtt a felső sarokba, még a hónap gólja is lehet...

"Anthony-tól ezt várjuk. Hihetetlen a tehetsége. Időről időre megmutatta nekünk ezt ebben a szezonban. Az ilyen speciális gólokhoz speciális játékos kell, és ez az, ami ebben a csapatban meg is van."

 

 

Tizenhat mérkőzés veretlenül. Nem gondolnám, hogy jelenleg valaki is akar a United ellen játszani. Ennek a magabiztosságnak ugyanilyen magasan kell maradnia a fennmaradó mérkőzésekre?

"Magabiztosak vagyunk, de azt mondom a céltudatosság fontosabb, mint a magabiztosság. Most úgy érzem magam, mint mielőtt megsérültem. A hangsúly ebben a játékban csak azon van, hogy nyerjünk, és a három pontot hazavigyük, az ellenfél nem számít. Úgy érzem, ezt a felelősséget magunkra vállaltuk legutóbb. Ha így folytatjuk, akkor olyan eredményeket érhetünk el, mint a Bournemouth ellen. Pihenhettünk volna, mikor 3-1 volt az állás. A második félidőben korai gólt kaptunk, de azonnal reagáltunk. Ez a reakcióképesség tetszik nekem. A labdarúgásban előfordulnak hibák, minden percben előfordulhatnak hibák, de az a jó, ha gyorsan reagálsz ezekre."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!