Brunóval az élen a United

A középpályás érkezése óta szárnyalnak a manchesteriek.


A Vörös Ördögök lenyűgöző, 14 meccses veretlenségi sorozattal fejezték be a 2019/20-as Premier League küzdelmeit. Ez a kitűnő széria február első napján indult a Wolves elleni Old Traffordon lejátszott 0-0-s mérkőzéssel. De miért is van jelentősége ennek a napnak?

 

Talán nem mindenki emlékszik rá, de ez volt a januárban a Sporting együttesétől leigazolt Bruno Fernandes debütáló találkozója.

 

A portugál mágus saját tudásához mérten kevésbé mozgalmas összecsapást mondhatott magáénak akkor, de utána már nem sokat habozott, nyugodtan mondhatjuk, az azóta eltelt időben óriási hatást gyakorolt a klubra a pályán és azon kívül egyaránt.

 

Csak a PL-ben 8 gólt vágott és 7 asszisztot osztott ki 14 fellépésén, amivel nagy szerepet vállalt abban, hogy a United a dobogó harmadik fokáig léphetett fel.

 

Bruno mellett természetesen az egész keret feljavult, és kitűnő eredményeket produkált a szezon második felében (ami egyébként Sir Alex Ferguson idejében is megannyiszor elmondható volt), de kétségkívül nélküle ilyen pazar formát aligha hozott volna össze Solskjaer legénysége.

 

Ahogy mondani szokás, a tabella nem hazudik. Íme a Fernandes érkezése óta lejátszott meccsnapok összesítve:

 

Helyezés Csapat Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Pontszám
1. United 14 9 5 0 32
2. City 14 10 0 4 30
3. Liverpool 14 9 2 3 29
4. Arsenal 14 8 2 4 26
5. Chelsea 14 8 2 4 26

 

 

Brunóval az első helyen

A statisztika azt mutatja tehát, hogy a 25. forduló óta a legtöbb pontot hozta össze a gárda az angol első osztályban.

 

A február 1. és július 26. között eltelt időben a United az egyetlen veretlen brigád, és 2 ponttal előzi meg a City-t.

 

Az újdonsült bajnok 3, míg az idei FA-kupa döntősei 6 egységgel gyűjtöttek kevesebbet.

 

Ezen felül De Geáék kapták a legkevesebb gólt, mindössze 7-et, és csak Guardioláék találtak többször a kapuba, felülkerekedve Rashfordék 30 gólján.

 

A fordulópont

Ryan Giggs az alábbi szavakkal méltatta a 18-as számú játékos teljesítményét.

 

"Remek eredményt értek el a BL-indulás megszerzésével, megérdemlik, hogy ott legyenek a főtáblán. Ha szereti az ember a Unitedet, ha nem, akkor is szívesen látja a Bajnokok Ligájában a csapatot, mert ez a sorozat a legnagyobbakról szól."

 

"Azt kell mondjam, Fernandes jelentette a fordulópontot. Leigazolásával egy nagyszerűen kontrázó alakulat, élvezetes focit játszó, az ellenfél betömörülő védelmét megbontani képes együttessé nőtte ki magát."

 

"Mason Greenwood és Anthony Martial formája is sokat segített. Rászolgáltak mindannyian erre a sikerre."

 

 

Elszántság

Michael Owen szintén elégedett volt a látottakkal, és úgy véli, ősszel az egyik bajnokesélyesként kezdheti majd meg az idényt a rekordbajnok.

 

"Jól festenek a srácok, ők lehetnek azok, akik képesek lesznek megszorítani a Liverpoolt és a City-t" – mondta a korábbi angol válogatott. "Mindkét csapat kilométerekkel előzi meg a bajnokság többi szereplőjét, de a United az elmúlt időszakban mutatott játéka alapján ott kopogtat mögöttük."

 

"Azt hiszem, a másik figyelmeztető jelzés az lehet, hogy a Leicester legyőzése után nem vitték túlzásba az ünneplést, Ole arckifejezésén pedig hatalmas elhatározottság volt megfigyelhető."

 

"Látszódott rajta, hogy ez volt a minimum elvárás, a kötelező, amit hozni kellett, mert a Manchester Unitedről van szó. Szóval nem fognak a babérjaikon ülni ezek után."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!