Solskjaer: Az Európa-liga tökéletes ugródeszka a fiataloknak

Ole Gunnar Solskjaer eltökélt, hogy magasba emelhesse az Európa-liga trófeáját a sorozat végén, amely "tökéletes" platformot biztosított a Manchester United fiatal játékosainak fejlődéséhez.


A norvég menedzser eltökélt a második számú kupasorozat megnyerése és manchesteri edzői pályafutása első trófeájának magasba emelése kapcsán - azonban a Premier League bronzérem és az azzal együtt járó automatikus Bajnokok Ligája kvalifikáció nagyban csökkentette a rá nehezedő nyomást az FC København elleni negyeddöntőt megelőzően.

 

Bár minden egyes távol töltött szezon az európai klubfutball pénzeszsákjának számító Bajnokok Ligájától hatalmas pénzügyi érvágást jelent az Old Traffordon, Solskjaer hiszi, hogy az Európa-liga szereplés hozzájárult csapata fejlődéséhez.

 

"Abban a tudatban vágtunk bele ebbe a szezonba, hogy az Európa-liga nagy esélyt jelent számunkra egy trófea megszerzésére és hogy messze jussunk egy kupasorozatban" - kezdte kölni sajtótájékoztatóján az FC København elleni mérkőzést megelőzően.

 

"De emellett lehetőséget adott néhány fiatal játékos felvértezésére is, amely tökéletes volt számunkra."

 

"Szerintem, ha idén a Bajnokok Ligájában szereplünk - természetesen mindannyian a Bajnokok Ligájában szeretnénk szerepelni - valószínűleg vagy inkább biztosan nem lett volna ennyi lehetőségem az olyanok játszatására, mint Brandon (Williams) vagy Mason (Greenwood) - tehát számos olyan fiatal esetében, akik mostanra már megkezdhették fantasztikusnak ígérkező karrierüket."

 

"Az Európa-liga erről is szólt számunkra. Össze kellett tartanunk a keretünket, szükség volt a közös munkára és így lehetőséget biztosíthattunk azoknak is, akik máskor kevesebb szóhoz jutnak."

 

"Ezzel pedig élni is tudnak - Brandon az Európa-liga negyeddöntőjében fog pályára lépni. Ez egy nagy elismerés számára a szezonban, számunkra pedig tökéletes."

 

 

Azt követően, hogy az idei kiírás során megjárták Hollandiát, Szerbiát, Kazahsztánt, Belgiumot és Ausztriát, a United már Németországban készül arra, hogy az újdonságként bevezetett 8 csapatos minitorna végén újra európai kupasikert ünnepelhessenek.

 

A koronavírus világjárvány következtében Észak-Rajna-Vesztfália üres stadionjai adnak majd otthont az egy mérkőzéses rendszerben, sűrű menetrend szerint lejátszandó találkozóknak, amely keretében a Vörös Ördögök hétfőn este csapnak majd össze az FC København együttesével Kölnben.

 

A Unitednek szigorúan be kell tartania az egészségügyi előírásokat, mivel Solskjaer abban reménykedik, hogy egészen az augusztus 21-i fináléig érdekeltek lesznek.

 

"Szerintem egy kissé fura ez a helyzet és így nem olyan a futball, mint amilyennek kellene lennie - azt gondolom, hogy kissé megváltozott" - tette hozzá Ole.

 

"Egy kicsit hiányzik a szenvedély és a mérkőzések élessége, mert ezt a szurkolók biztosítják a játéknak. De nekem meg kell dicsérnem a játékosaimat. Nagyon jól kezelték ezt a helyzetet és tudom, hogy a szurkolóink már alig várják, hogy visszatérhessenek az Old Traffordra és biztathassanak minket."

 

"Most a lehető legtöbbet ki kell hoznunk az Európa-liga szereplésünkből és remélhetőleg sikerül minél messzebb jutnunk ebben a sorozatban, hogy ők csak még jobban vágyjanak arra, hogy újra láthassák a játékosokat."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - FC Kobenhavn

Európa-liga negyeddöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!