Henderson "nyomás alá helyezné" De Gea-t

Dean Henderson elmondása szerint "nyomás alá fogja helyezni" David de Gea-t a Manchester United első számú kapusposztjáért.


A 23 éves saját nevelésű játékos az elmúlt két szezonban lenyűgöző teljesítménnyel rukkolt elő, amikor a Sheffield United kölcsönjátékosaként szerepelt, múlt héten pedig 2025-ig tartó szerződéshosszabbítást írt alá az Old Traffordon.

 

De Gea 2011 óta kirobbanthatatlanul a Vörös Ördögök első számú kapusa, azonban a 29 éves spanyol portás pozíciója az elmúlt szezonok során vétett hibái miatt bizonytalanná vált.

 

"Ez olyan dolog, amelyet mindig is akartam. Most már nagyon közel vagyok a célomhoz és nem fogom feladni" - kezdte Henderson.

 

"Tisztelem Davidot. Ő egészen fenomenálisan szolgálta eddig a Manchester Unitedet."

 

"Ez az, amire én is vágyom, hogy olyan karrierem legyen a klubnál, mint neki - úgyhogy amint visszatértem a csapathoz, a felkészülés első napjától kezdve fel fogom kötni a gatyámat és azért fogok küzdeni, hogy bekerüljek a kezdőcsapatba."

 

 

Henderson 14 éves kora óta tartozik a United kötelékébe, első meghívóját pedig 2019 októberében kapta meg a felnőtt angol válogatottba.

 

Gareth Southgate ismét beválogatta az Izland és Dánia elleni Nemzetek Ligája selejtezőkre készülő keretébe, Henderson pedig szeretne kihívóként megjelenni a Háromoroszlánosok kapusposztján is Jordan Pickforddal és Nick Pope-pal szemben.

 

"Minden egyes napon keményen dolgozom azért, hogy megmutassam mit lennék képes nyújtani a csapatban, ha én lennék Gareth első számú választása - de tudom, hogy ehhez két nagyon jó kapust kell legyőznöm" - tette hozzá.


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!