Ole: Mengiben van valami különös

Ole Gunnar Solskjaer hiszi, hogy "valami egészen különleges" lakozik a fiatal védőben, Teden Mengiben, de óvatosságra intett abban a tekintetben, hogy túl gyorsan a mély vízbe dobják a Manchester United felnőtt csapatánál.


Az előző szezonban az U18-as csapatnál csapatkapitányi tisztséget ellátó játékos bemutatkozhatott a felnőtt csapatban is, amikor csereként állhatott be a LASK elleni Európa-liga nyolcaddöntő visszavágóján, majd később tagja volt a sorozat németországi minitornáján résztvevő keretnek is.

 

A klub akadémiájáról a felnőtt csapatban bemutatkozott játékosok hosszú listájának legújabb tagja szerdán már az U21-es csapatot vezette kapitányként és hathatósan hozzájárult ahhoz, hogy az EFL Trophy Salford City elleni mérkőzésén gólt sem kapva, 6 gólos győzelmet arassanak.

 

A BBC Radio 5 Live-nak adott interjújában Ole Gunnar Solskjaer párhuzamot vont a Juventus középhátvédje, Matthijs De Ligt és az ifjú saját nevelés között, emellett pedig elismerte, hogy posztjából kifolyólag a pályának mindig olyan pontján szerepel, ahol akár egy hiba is végzetes lehet.

 

"Mindig ott motoszkál a fejünkben annak lehetősége, hogy az akadémia játékosokat képes biztosítani számunkra, Teden pedig egyértelműen lenyűgözött engem" - kezdte a norvég menedzser.

 

 

"A védőkbe vetett bizalom kulcsfontosságú pillanatokban természetesen teljesen más. Biztosra kell menni azt illetően, hogy készen áll, amelyre jó példa az Ajax, akik bár más bajnokságban szerepelnek, de Matthijs De Ligtet csapatkapitánnyá nevezték ki, amikor még csak 18 éves volt. Ehhez valami nagyon különlegeset szükség meglátni az adott játékosban."

 

"Tedenben is van valami különleges. Minden azon múlik, hogy a megfelelő pillanatot választjuk-e ki arra, hogy lehetőséget kapjon. Brandon Williams kivételesen jól teljesített az előző szezonban, pedig neki is védőként kellett felvennie a felnőtt csapat mérkőzéseinek ritmusát."

 

"Egy védő vagy kapus által elkövetett hiba akár a mérkőzés elvesztésébe is kerülhet, míg egy helyzetet kihagyó csatár úgy tűnhet, hogy legalább ott volt, hogy helyzetbe kerülhessen."

 

"A csatárok mindig képesek lehetnek megnyerni egy adott mérkőzést a lelkesedésüknek, frissességüknek, bátorságuknak és annak köszönhetően, hogy nem félnek a kudarctól. A védőknél sokkal óvatosabbnak kell lenni, mert nem igazán lehet előre megjósolni, hogy miként reagálnának, ha hibáznának."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!