Szintet lép-e Oléval a United idén?

A Sky Sports górcső alá vette az együttes esélyeit az új Premier League-kiírásban.


Meglehet, hogy a Vörös Ördögök kupadiadal nélkül fejezték be az előző idényt, de a bajnokság végén mutatott formájuk megfelelő alapot adhat a csapat célkitűzéseinek későbbi eléréséhez, hogy felzárkózzanak az elmúlt két év PL-győzteseihez, a Liverpoolhoz és a City-hez.

 

A támadósorban Marcus Rashforddal, Antony Martiallal és Mason Greenwooddal, a kreativitást hozó Bruno Fernandessel, valamint Paul Pogbával és az új szerzeménnyel, Donny van de Beekkel a középpályán, illetve egy biztos lábakon álló védelemmel, a United rendelkezik azon minőséggel, amellyel újra a régen látott magasságokba érhet. Csak rajtuk áll, mit hoznak ki mindebből.

 

Hogyan áll jelenleg a United szénája?

Legutóbbi tétmeccsén vereséget szenvedett a United

 

Ole Gunnar Solskjaer alakulata ismét trófea nélkül maradt, miután a Ligakupa, az Európa-liga, illetve az FA-kupa elődöntőjében is kudarcot vallott.

 

A PL-ben elért 3. hely azonban kivételes bravúr a rekordbajnoktól, hiszen mindössze alig 22 napot töltöttek az első 4 között 2019/20 folyamán.

 

A versenyfutás hajrájában egy nem mindennapi, 14 meccses veretlenségi sorozattal örvendeztették meg a szurkolókat - ez a leghosszabb 2017. áprilisa óta -, ennek a lendületnek a megtartása kulcsfontosságú, hogy a United az előző évekhez képest erősebb kezdést produkálhasson.

 

Miben erős a United?

Régóta kérdőjelek övezik a sokat hibázó David de Gea pozícióját, viszont ettől függetlenül így is a 3. legkevesebb gólt szedte össze vele a csapat, és a kapott gól nélküli mérkőzések számában is elfogadhatót nyújt a spanyol.

 

A United számos saját nevelésű tehetséggel büszkélkedhet, a klub történetének legsikeresebb időszakai is javarészt azokhoz a periódusokhoz köthetők, amikor a fiatalok elkezdték letenni a névjegyüket a legmagasabb szinteken.

 

Az elmúlt idényben a legalacsonyabb átlagéletkorral kiálló kezdő tizenegy fűződik a gárda nevéhez, mindössze 25 évvel és 96 nappal.

 

A 24 éves vagy ennél fiatalabb korú játékosaik, mint például Scott McTominay, Daniel James, Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams és a támadó trió, szép jövőt ígérnek a manchesterieknek.

 

 

Hol szükséges megerősíteni ezt a Unitedet?

A kapu előtt mindenképp javulniuk kell Rashfordéknak, a lőtt gólok terén a 4., a nagy helyzetek kialakításában pedig a 8. a klub.

 

A norvég menedzser szereti, ha szélsői előre törnek a vonal mentén, ugyanakkor a statisztikák alapján rájuk férne, hogy még inkább beszorítsák ellenfeleiket a kapu elé.

 

Az alábbi grafika megmutatja, hogy Fernandes februári debütálása óta veszélyesebbé vált a csatársor a kapu előterében. Van de Beek szintén sokat hozhat a konyhára e tekintetben a későbbiekben, de ezek a számok még tovább növekedhetnének, ha adott esetben Jadon Sancho is az Old Traffordon kötne ki.

 

A kulcsember

A 47 millió fontos igazolás, Bruno a bajnokságban nem volt még vesztes csapat tagja. A portugál fénysebességgel robbant be Manchesterbe, hihetetlen formát mutatva 12 góllal és 8 assziszttal zárt.

 

A United potenciált magukban rejtő, tehetségekkel tűzdelt együttes, de az ex-Sportingos leigazolása nagyszerű üzletnek tűnik az utóbbi évekhez képest.

 

Nem is szolgál hatalmas meglepetéssel, hogy a játékmester vezetésével a United újra címekért jelentkezett be.

 

 

Akit érdemes figyelni

Az utóbbi szezon több okból is emlékezetes mind a pályán, mind az azon kívül történtek miatt. A United szemszögéből főleg Mason parádés szerepléséről marad feledhetetlen.

 

A 18 éves játékos igazi áttörést ért el, 19 gólja mellett 6 gólpasszt osztott ki, ezzel az angol futball egyik legígéretesebb tinédzserévé avanzsált.

 

A világ kíváncsian figyeli, mire lesz képes a gólzsák. Ha képes tartani ezeket a pompás mutatókat, akkor minden idők legtermékenyebb tinijei közé emelkedhet.

 

 

Milyen eredmény jelentene sikert Solskjaerék számára?

A PL megnyerése minden évben a Vörös Ördögök legfontosabb célkitűzése, ez idén sincsen másképp.

 

Habár Sir Alex Ferguson visszavonulása óta nem sikerült elérni az áhított elsőséget, ettől nem állhatnak most túlságosan messze.

 

Miután pedig a liverpooli Vörösök 30 éve tartó nyeretlenségüket szakították meg, Manchesterben is még nagyobb motiváció lett úrrá.

 

Ahogy Jürgen Kloppéknak, úgy Solskjaer fiainak is remek fejlődési lehetőséget kínálhat a jó kupaszereplés, hogy később ott lehessenek a végelszámolásban a szigetországi első osztályban is.

 

A bajnoki cím elhódítása minden bizonnyal egyelőre erőn felüli lenne ettől a zsenge kerettől, de kisebb sikerekkel megszerezhetnék azt a győztes mentalitást, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a következő évek valamelyikében a világ egyik legnívósabb versenysorozatában diadalmaskodhassanak.

 

 

A Sky Sports szakértője, Paul Merson jósol

"Akár a Manchester United szezonja is lehet az idei. Rendkívül szoros csata várható elöl, illetve a top 4-be kerülésért. Csak folytatniuk kell a nyáron mutatott játékukat, és ott lesznek a várományosok között."

 

"Solskjaer feladata, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt hozzon ki a csapatból, mivel egy gyenge széria után azonnal elveszíthetik minden esélyüket."

 

"Mindegy, hogy melyik együttesről van szó, legyen az a Liverpool, Manchester City, Chelsea vagy a United, egy kudarcokat hozó hónap után már nem fognak tudni felzárkózni. Ennyire kemény küzdelmet várok..."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!