Solskjaer: Oda fogunk figyelni Greenwoodra

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint Mason Greenwoodnak fizikális és mentális pihenésre lett volna szüksége a Manchester Unitedbe történt berobbanó szezonját követően, amikor a tinédzser legutóbbi válogatott szünetbeli problémáiról kérdezték.


Az ifjú támadót az angol válogatott tagjaként hazaküldték Izlandról, a norvég menedzser pedig elárulta, ő megpróbálta távol tartani a 18 éves játékost a futball rivaldafényétől.

 

"Fantasztikus szezonja volt ennek a srácnak, pedig még csak nemrég került fel a felnőttek közé" - kezdte Solskjaer.

 

"A klub, az edzői stáb és én is nagyon keményen dolgoztam, amikor Masonnek elég játékidőt biztosítottunk és ezzel együtt a média figyelmét is felkeltette. Aztán elérkezett a szezon vége, volt kevesebb mint két hetünk pihenni, erre behívták a válogatottba."

 

"Elég őszinte vagyok, így elmondom, hogy minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy pihenhessen a nyáron. Mi a klubnál külön kérvényeztük és rá is mutattunk, hogy fizikálisan és mentálisan is pihenésre van szüksége egy olyan szezon után, mint amilyet produkált."

 

"Az első dolog, ami történt, hogy behívót kapott és rögtön ott találta magát egy sajtótájékoztatón. Minden létező követ megmozgattunk azért, hogy megvédjük. Továbbra is segíteni fogom őt és tudom, hogy ha újra visszatér a rendes napirendjéhez a klubnál és folytathatjuk azt, amit megkezdtünk vele, akkor rendben lesz."

 

"Természetesen beszéltem és beszélek is Masonnel. De az is egyértelmű, hogy amiről szó van közöttünk, az csak kettőnk között marad."

 

Greenwood, aki első teljes szezonjában 17 gólt szerzett a felnőtt csapatban, Izlandról történt visszatérését követően külön kellett hogy eddzen csapattársaitól a koronavírus világjárvány miatt érvényben lévő szabályozások miatt.

 

 

De Ole megerősítette, hogy a bradfordi születésű gólvágó már újra a társaival együtt készülhet és arra számít, hogy számolhat vele a Crystal Palace elleni bajnoki idénynyitón, amennyiben szükségét érzi.

 

"Igen, ő már újra tagja az edzéseken résztvevő keretnek. Amíg a koronavírus teszteket végezték rajta, addig egy kicsit egyedül kellett dolgoznia, és amint lehetségessé vált, újra csatlakozott hozzánk" - tette hozzá.

 

"Ő fontos eleme a keretünknek. Itt érzi magát otthon, mi pedig kihívások elé állítjuk és oda is figyelünk rá."

 

A menedzser arról is beszélt, hogy Greenwood egy alaposan kidolgozott fejlődési tervet követett a 2019/20-as idényben, de arra a klubnál és azon kívül is mindenkit emlékeztetni kell, hogy ő még mindig egy fiatal futballista és ember.

 

"Volt egy tervezetünk az egész előző szezonra vonatkozóan vele kapcsolatban és szerintem nagyon jól működött."

 

"De szüksége lett volna a pihenésre."

 

"Megnéztem az interjút, amit az angol válogatott sajtótájékoztatóján adott első meghívóját követően, ahol arról beszélt, hogy talán majd visszatekint a szezonjára, amikor vége lesz, de tulajdonképpen az az új szezon első napja volt. Szóval meg kell értenünk, hogy ő még egy 18 éves srác, akit menedzselni szükséges."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!