Ole: Donny megmutatta a kvalitását

Ole Gunnar Solskjaer hiszi, hogy Donny van de Beek érkezésével a Manchester United középpályája egy újabb gólveszélyes játékossal erősödött.


Az Ajaxtól nyáron szerződtetett játékos góllal debütált új együttesében a Crystal Palace-tól szombaton elszenvedett 3-1-es bajnoki vereség alkalmával és már azonnal demonstrálta, hogy milyen kiváló érzéke van a tizenhatoson belül adódó helyzetek kihasználására.

 

Van de Beek csereként állt be a Sasok ellen és csak 13 perce volt a pályán, amikor megszerezte első gólját manchesteri mezben.

 

Ole és edzői stábja elvégezték saját házi feladatukat a holland válogatott játékos kapcsán és már akkor felfigyeltek arra, hogy az Ajaxban olyan képességeit tudta megcsillogtatni, amelynek a Vörös Ördögök korábban híján voltak.

 

 

"Donny nagyszerű. Látja az üres területet, hogy honnan és hova fog jönni a labda a tizenhatoson belül, ezzel pedig hatalmas segítségünkre lehet. Ez az, amiért leigazoltuk őt" - kezdte a norvég menedzser a szombati mérkőzés lefújását követően.

 

"Nagyszerű hozzáállással rendelkezik, tele van energiával és az általam ismert játékosok közül az egyik legjobb a szabad területek megtalálásában és kiaknázásában. Hihetetlen érzéke van ahhoz, hogy miként kerüljön megfelelő helyre a tizenhatoson belül."

 

"Erre szükségünk volt, mert amikor meg tudtuk forgatni őket [a Palace védőket] - amely nem elég gyakran sikerült - és be tudtuk centerezni a labdát, akkor nem voltunk meg létszámilag a tizenhatoson belül. Nem voltak játékosaink a megfelelő pozícióban, de ő ebben segített számunkra."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!