Csapathírek a Brighton meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer elárulta, hogy a Manchester United fiatal középső védője, Axel Tuanzebe közel áll ahhoz, hogy újra teljes értékű edzésmunkát végezhessen a felnőtt csapattal.


A saját nevelésű bekket csütörtökön fotósok lencsevégre is kapták, amint egyéni edzésmunkát végez az Aon Training Complexben, amely egyértelműen jelezte, hogy egyre közelebb áll 2019 decemberében elszenvedett sérülése maga mögött hagyásához.

 

A 22 éves játékos - aki egy éve ilyenkor csapatkapitányként vezette ki a pályára a csapatot egy Rochdale elleni Ligakupa mérkőzésen - visszatérése júniusra volt időzítve, ám problémája kiújulása miatt újabb műtéti beavatkozás vált nála szükségessé.

 

Mindazonáltal, ha minden ilyen jól halad esetében, akkor Solskjaer szerint az októberi válogatott szünetet követően, azaz körülbelül 2 hét múlva már újra számíthat rá.

 

"Egyre közelebb kerül ahhoz, hogy újra a csapattal edzhessen. Már füvön végez edzéseket és a válogatott szünet után már biztosan elég jó állapotban lesz ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk" - kezdte Ole.

 

"Keményen dolgozott a karantén időszak alatt, de amint elkezdődtek a mérkőzések az újraindulást követően, újra fájdalmat érzett a lábfejében és meg kellett operálni."

 

"Most újra nagy elánnal dolgozik, hogy visszatérhessen. Már nagyon várom, hogy újra magunk között tudhassam."

 

 

Solskjaer elárulta, hogy nem kell újabb sérüléssel vagy erőnléti problémával számolnia a Brighton & Hove Albion elleni szombati bajnokit megelőzően, amely értelmében Phil Jones az egyetlen ismert hiányzója a keretnek.

 

A norvég menedzser alaposan felforgatott kezdőcsapatot küldött pályára kedden a Luton Town elleni győzelem során, ezzel is biztosítva a szükséges játékperceket kerete tagjainak a szokatlan felkészülési időszak ellensúlyozásaként.

 

Egyedül a csapatkapitány, Harry Maguire őrizhette meg tagságát a kezdőben, de további nyolc játékos akkor először lehetett pályán tétmérkőzésen, Dean Henderson, Eric Bailly, Juan Mata és Jesse Lingard teljesítménye pedig kimagaslott a mezőnyből a Kenilworth Roadon.

 

A United célja nem lehet más, mint hogy holnap megszerezzék első bajnoki pontjaikat az Amex Stadiumban, Solskjaer szerint pedig csapata erőnléti állapota egyre csak javulni fog a szezon eseményeinek felpörgésével.

 

"Egyre jobbak, erősebbek és élesebbek" - tette hozzá játékosai kapcsán Ole.

 

"Jobbak és jobbak, erősebbek és erősebbek leszünk. De nem várhatunk és mondhatjuk azt, hogy 'majd három hét múlva megfelelő erőnléti állapotban leszünk'. Azonnal bele kell csapnunk a dolgok közepébe."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!