Ole Donny sokoldalúságát méltatta

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer szerint újonnan szerződtetett középpályása, Donny van de Beek minden szükséges képességgel rendelkezik ahhoz, hogy sikeres legyen a csapat bármelyik támadó pozíciójában.


A holland játékos készítette elő Juan Mata gólját a 3-0-s Brighton elleni Ligakupa siker alkalmával, nem sokkal azt követően, hogy a második félidőben kihúzódott a bal oldalra.

 

Mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján a norvég szakember arról beszélt, hogy számára ez a mérkőzés is bizonyította, hogy Donny hatékony tud lenni a támadóalakzat különböző pozícióiban is.

 

"Szerintem ő képes számos, különböző pozícióban is helyt állni, ez pedig szerintem nagy erőssége egy játékosnak" - kezdte.

 

"Emlékszem, hogy én is szerepeltem a jobb és a bal szélen, középcsatárként és 10-esként is és szerintem Donny egy olyan játékos, amilyent egy edző mindig szeret a csapatában tudni."

 

"Hihetetlenül magas játékintelligenciával rendelkezik. Taktikai nevelését az Ajax akadémiáját végigjárva kapta, a holland futball pedig nagyon épít a taktikára. Ismeri a futballt és minden egyes vele folytatott beszélgetésem során arról győződtem meg, hogy fejben is nagyon érti a dolgát."

 

"Ő természetesen más típusú baloldalon játszó játékos, mint Dan James vagy Marcus Rashford. De onnan befelé húzódva, megtalálva akár a zsebkendőnyi üres területeket is, képes jó mozgásokat bemutatni - szóval miért ne szerepelhetne ott is."

 

 

A menedzser arra is utalást tett, hogy Donny hamarosan a Premier League-ben is kezdőként léphet majd pályára, miután eddig csak a Ligakupában volt két mérkőzésen kezdő, az eddigi két bajnokin csereként állt be.

 

"Mindenki tudja, hogy még mennyire sok mérkőzést fogunk játszani a szezonban, ő pedig kulcsfontosságú lesz számunkra ebben a tekintetben" - tette hozzá.

 

"Szerintem minden egyes mérkőzésen, amelyen részt vett, bizonyította, hogy milyen magas minőséget képvisel és mennyire okosan tud mozogni. Nagyon egyszerűen, de hatékonyan és magas minőségben játszik, úgyhogy természetes, hogy ő is már erősen kopogtat a bajnoki kezdőcsapat ajtaján."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!