Giggs: Megérdemeltük a döntõbe jutást

A walesi varázsló szerint remek teljesítmény volt csapatától, hogy elérték a BL fináléját.


A Vörös Ördögök szerda este az Old Traffordon papírforma szerint bebiztosították a Wembleybe jutást a Schalke csapata ellen.

 

Az egyoldalú mérkõzésen a Manchester United 4-1-re tudott gyõzni a Bundesligában szereplõ csapat ellen, és így egy magabiztos, 6-1-es összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája döntõjébe, amit a Barcelona ellen játszanak majd május 28-án.

 

A United csapata történelme során ötödször, és az utóbbi négy évben harmadszor mérkõzhet majd meg Európa legtöbbet érõ kupájáért.

 

Az Ördögök 1968-ban, 1999-ben és 2008-ban is elhódították a trófeát, ám az utolsó döntõjük során 2009-ben kikaptak a Barcelonától.

 

Ryan Giggs két alkalommal segített a Unitednek elhódítani a BL serlegét és elárulta, hogy szerinte a United még mindig uralja az Európai futballt.

 

„Ez egy remek teljesítmény. A három döntõ négy év alatt magáért beszél. Nagyon nehéz évrõl-évre bejutni a BL döntõjébe, nekünk mégis háromszor sikerült az utóbbi négy évben”- mondta Giggsy a Sky Sports News-nak.

 

A szélsõ abban is reménykedik, hogy sikerül bosszút állniuk a Barca ellen, azért az ominózus 2009-ben elszenvedett vereségért.

 

„Az az este nagyon rossz volt. Nem tudtuk azt a játékot játszani a Barcelona ellen, amit a döntõig minden egyes meccsen hoztunk a BL-ben. Idén remekül játszottunk a kupában, és reméljük ez a döntõ alkalmával sem fog megváltozni.”

 

 

Egy másik fiatalember is reméli, hogy sikerül jól befejezni a szezont. Õ nem más, mint az a Chris Smalling, akinek álomszerû elsõ szezonja volt a Vörös Ördögöknél.

 

Az U21-es védõ elárulta, hogy az elsõ Unitednél eltöltött éve magasan felülmúlta a kezdetleges elvárásait, hisz május 28-án lehetõsége lehet kifutni a Wembley gyepére, ahol a United 1968-ban elhódította a trófeát és méltóan befejezni ezt a tündérmesébe illõ szezont.

 

„Tudtam hogy a United versenyben lesz és az, hogy ilyen eredményeket értünk el, valamint ezekbõl én is kivettem a részem, csodálatos. Minden kerettag játszott az évben, ami nagyon közel hozott minket egymáshoz. Reméljük, hogy el tudjuk hódítani a trófeát május végén.”

 

„Nagyon nehéz meccs lesz. Egyértelmû, hogy a Barcelona egész évben kifogástalanul játszott, de itt most minden egy mérkõzésrõl szól, ami a Wembleyben lesz tulajdonképpen 'hazai pályán'. Reméljük ez a tényezõ elõnyünkre válik majd.”

 

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!