Henderson Wales ellen debütálhat

A Manchester United kapusa először léphet pályára az angol nagyválogatottban.


Az akadémiai nevelés a Vörös Ördögök első csapatában lejátszott két meccsén, a Luton Town és a Brighton otthonában is kapott gól nélkül megúszta, és valószínű, hogy Gareth Southgate is megadja neki a lehetőséget a bizonyításra.

 

A Burnley első számú hálóőre, Nick Pope jó eséllyel pályázik arra, hogy kezdőként lépjen a gyepre a Wembley-ben megrendezésre kerülő barátságos mérkőzésen, de minden bizonnyal Dean is kap majd elegendő játékpercet Jordan Pickford helyén.

 

"Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy Jordan túl van egy-két baklövésen, de a hétvégén Nick is hibázott, Dean pedig keveset szerepelt eddig" – mondta a szövetségi kapitány.

 

"Nagyon szoros csatát vívhatnak ők hárman egymással, szemrebbenés nélkül beállítanánk bármelyiküket a vonal elé, ha a szükség úgy kívánja."

 

"Biztosan változtatni fogunk a megszokott kezdőn, mivel remek alkalom nyílik, hogy mindenkinek sanszot kínáljunk. A kapusoknál még inkább lényeges szempont, hogy ne csak tartalékként kezeljék őket."

 

"Volt néhány kapusunk, akik az utóbbi években azután vonultak vissza, hogy nehezen tudtak kezelni egy ilyen szituációt. A keret harmóniájának megtartása, valamint a játékosok tűzben tartása érdekében rotálnunk kell, illetve versenyhelyzetet kell teremtenünk."

 

 

Henderson a mai este folyamán megmérkőzhet csapattársaival is, hiszen Daniel James és Dylan Levitt (kölcsönben a Charlton Athletic-nál) is ott van a Ryan Giggs irányította walesi csapatban.

 

A 23 éves labdarúgó mindössze a 6. olyan United-játékos lehet, aki az angolok kapuját védheti.

 

Gary Bailey, Ben Foster, Jack Mew, Alex Stepney és Ray Wood voltak azok, akik ezt elmondhatták magukról, de ők is csak legfeljebb 3-szor ölthették magukra a címeres mezt, amikor a manchesterieknél álltak alkalmazásban.

 

Anglia hazai környezetben fogadja Belgiumot és Dániát a Nemzetek Ligájában a következő egy hét folyamán.

 

Harry Maguire és Marcus Rashford szintén tagjai a készülő keretnek.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!