Cavani első Unitedes interjúja 1. rész

A Manchester United átigazolási időszak utolsó napján szerződtetett csatára, Edinson Cavani először nyilatkozott a klub játékosaként.


Először is Edinson, üdvözlünk Angliában és a Manchester Unitednél. Milyen érzés Manchester United játékosnak lenni?

"Nagyon szépen köszönöm. Megtiszteltetés számomra veletek beszélni. Nagyon boldog vagyok, hogy ehhez a klubhoz igazolhattam. Nagyon motiváltnak érzem magamat és már alig várom, hogy elkezdhessem a közös edzéseket a csapattársaimmal. De a legjobb dolog, hogy a klub megmutatta a belém vetett bizalmát azáltal, hogy le akartak igazolni. Nagyon vágytam arra, hogy ide jöhessek játszani. Hihetetlen motivációt jelentett számomra, hogy egy ilyen nagyszerű klubhoz csatlakozhassak, most pedig már itt vagyok..."

 

Játszottál Olaszországban, Franciaországban... most pedig már a Premier League következik. Mennyire tölt el izgalommal, hogy a Premier League-ben szerepelhetsz majd?

"Nagyon. Számomra most jött el a lehetőség, hogy a Premier League-ben játszhassak, amely egy nagyon vonzó bajnokság, emellett pedig a világ legjobbjai között tartják számon. Nagy megtiszteltetés és egy kihívás ez nekem, amely izgatottá tesz és már alig várom, hogy átérezhessem, milyen a Premier League-ben szerepelni. Elég szerencsésnek mondhatom magamat, hogy számos angol csapat ellen volt már lehetőségem pályára lépni, de most eljött az idő arra, hogy hétről-hétre a bajnokság összes mérkőzésén itt futhassak ki a pályára."

 

Diego Forlan örökébe léptél a klubnál. Mire emlékszel Diego kapcsán?

"Elég sok éven keresztül játszottam együtt Diegoval a válogatottban. De emlékszem Diegora még fiatalabb koromból, amikor gyerek voltam és ő pedig itt, a Manchester Unitedben szerepelt. Szóval micsoda egybeesés, hogy most már én játszom majd itt, tudván ráadásul azt is, hogy Diego milyen sok szépet és pozitívat nyilatkozott rólam. De igen, Diego és én szép emlékeket éltünk meg együtt a válogatott tagjaként, az ilyen hatalmas tapasztalattal rendelkező klasszisoktól pedig csak és kizárólag tanulni lehet."

 

A nagyszerű játékosokra térve, egykori csapattársad, Ander Herrera azt mondta, hogy nem tudtál nemet mondani a Manchester Unitednek. Igaz ez? Mesélj bővebben erről a beszélgetésetekről és arról, hogy mit mondott neked a klubról?

"Igen, sokat beszéltem Anderrel, ahogyan más csapattársaimmal is, például Angel Di Maria-val, akivel szintén együtt játszottam Párizsban. Tényleg egészen az utolsó pillanatban dőlt ez el, én pedig felhívtam Andert, hogy beszélgessünk. Nagyon tisztelem Andert a személyisége miatt és az volt az érzésem, hogy a szavai segíteni fognak azt illetően, hogy milyen volt számára a Unitedben. Szóval igen, igaz, miután beszéltem Anderrel, megegyeztünk a klubbal. Nem ismertem Andert régóta, de közeli barátságot ápoltunk a PSG-nél és a mai napig jóban vagyunk egymással."

 

 

És természetesen ő pontosan tudja, milyen érzés az Old Traffordon játszani! Mondd el, mennyire vagy izgatott annak a lehetőségétől, hogy pályára léphetsz az Álmok Színházában?

"Már alig várom, hogy kiléphessek a pályára és játszhassak. Az angol bajnokság nagyon különleges, de szerintem az, amit a Manchester United világszinten képvisel, egészen lenyűgöző, úgyhogy már nagyon várom, hogy magam is megtapasztalhassam annak az érzését, milyen magamra húzni a mezt és büszkén viselve kimenni a pályára. Ehhez napról-napra egyre közelebb vagyok. Szóval már nagyon izgatottan várom, először azt, hogy együtt edzhessek a csapattársaimmal, majd pedig hogy a menedzser rendelkezésére állhassak a csapata összeállításakor."

 

Nyilván rengeteg megkeresést kaptál más kluboktól, de miért döntöttél a United ajánlata mellett és írtál alá a klubhoz?

"Igen, rengeteg különböző lehetőségünk adódott, még akkor is, amikor nem éppen voltak könnyűek a dolgok, a világban és a futballban egyaránt. Nagyon vonzó volt számomra annak a lehetősége, hogy az angol bajnokságban szerepelhetek, ráadásul a Manchester United színeiben, úgyhogy ez nagy-nagy hívószó és motiváció volt számomra. Azt éreztem, hogy még mindig dúl bennem a versenyszellem, keményen akarok dolgozni és a legjobb teljesítményemet akarom nyújtani. Reméljük meg tudok felelni a feladatomnak és többiekkel együtt úgy tudom majd képviselni ezt a klubot, hogy vissza tud térni a csúcsra."

 

A 7-es számú mezt fogod viselni - miért olyan különleges ez számodra, hogy korábban a Palermoban és a Napoliban is ez volt a számod?

"Ez egy nagyszerű szám, a válogatottban is ezt viseltem. De őszintén azt gondolom, hogy a mezszámnak inkább pályán kívüli jelentése és oka van. Ott számít ez többet. Tudom, hogy amint a pályán vagyok, a hátamon lévő számnak semmilyen jelentősége nincsen. Viszont ha lehetőség nyílik arra, hogy a 7-es mezszámot viseljem a Manchester Unitedben, amelyet a klub és az ország történetének legnagyszerűbb játékosai, legendák viseltek korábban, akkor az egy kellemes felelősség. Élvezem a kihívásokat és ahogyan már említettem, reményeim szerint jó szolgálatot tudok majd tenni és ugyanúgy a csúcson tudom majd abbahagyni, mint azok, akik előttem viselték ezt a mezszámot."

 

Növelte motivációdat az a tudat, hogy George Best, Eric Cantona, David Beckham és Cristiano Ronaldo is a mágikus 7-es számot viselte?

"Igen, ez egy fantasztikus kihívást jelent számomra, emellett pedig izgalmas felelősséget is jelent, amelyet a lehető legszívesebben el is fogadok. Nagyon keményen fogok azért dolgozni, hogy a lehető legjobb teljesítményemet tudjam nyújtani, hogy ugyanolyan fényében hagyjam meg ezt a mezt, mint az említett játékosok."

 

Az interjú 2. része elolvasható ITT, a 3. része pedig ITT!


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!