Cavani első Unitedes interjúja 2. rész

Edinson Cavani első Manchester United játékosként adott interjúján a gólokra és a Vörös Ördögök számos legendás gólszerzőjére is terelődött a szó.


Menedzserünk, Ole Gunnar Solskjaer mindent tud a befejezésekről - mennyire várod már, hogy együtt dolgozhassatok?

"Igen, beszélgettünk a menedzserrel és hogy őszinte legyek, ez is nagyban meggyőzött arról, hogy a Unitedhez igazoljak. Szerintem mindig nagyon pozitív egy játékos számára, amikor élvezi a menedzsere támogatását. Jelenleg nagyon sokat edzek otthon, mivel betartva a szabályokat karanténban vagyok mióta megérkeztem az országba. Úgyhogy igen, mint korábban is említettem, már alig bírom kivárni a lehetőségemet és hogy amilyen gyorsan csak lehet elkezdhessek együtt edzeni a csapattársaimmal. És ezzel együtt a menedzser rendelkezésére szeretnék állni."

 

Megosztanál velünk néhány részletet arról, hogy mi hangzott el a köztetek zajlott beszélgetés során? Adott bármilyen tanácsot, vagy mondott valamilyen konkrétumot neked?

"Beszéltünk egy keveset a dolgok mentális oldaláról és egy kicsit arról is, hogy miként lehet felkészülni minden egyes mérkőzésre, miként lehet versenyképesnek maradni, mi a fontos a csapatban. Azt kell hogy mondjam, hogy elég sok dologban nagyon egy véleményen voltunk. A dolgok, mint az önfeláldozás, az elkötelezettség a csapattársak felé, versenyszellem kialakítása és a másokra való gondolás az együtt való harcolás, tehát minden, amiben hiszek és amit szeretek, mind fontosak számára is, ugyanazt gondoljuk róluk. Ez még inkább arra sarkallt, hogy a klubhoz akarjak igazolni és abban is segíteni fog, hogy a legjobb teljesítményemet nyújtsam, keményen edzek és a lehető legjobban felkészüljek az előttem álló feladatokra."

 

A góllövési statisztikáid magukért beszélnek - eléggé természetesnek tűnik, hogy a labdát a hálóba juttatod. Szerinted a szurkolók is élvezhetik majd a góljaidat a szezon során?

"Remélem! Reményeim szerint sok gólt tudok szerezni és nagyon keményen fogok dolgozni ezért. Ahogy korábban is említettem, hatalmas vággyal érkeztem ide, hogy keményen dolgozzak, felkészüljek és a csapattársaim, illetve a menedzserem rendelkezésére álljak. Mindent bele akarok adni a pályán, a társaimmal együtt pedig nagy-nagy dolgokra lehetünk képesek a Manchester Unitedben. Már nagyon várom, hogy újra mérkőzés szituációban találhassam magamat és ha Isten is úgy akarja, akkor gólt szerezhessek, amely nagyon fontos mindenkinek és csatárként nekem is. A szurkolóknak, mindenkinek. Úgyhogy amint mondtam, alig győzöm kivárni, hogy elkezdődjön a közös edzésmunka és készen álljak a gólszerzésre, mert annak köszönhetően sok közös remek pillanatunk lehet együtt."

 

 

Igazi gólvágó, de egyben állítólag egy ízig-vérig csapatjátékos is vagy. Te is annak tartod magadat?

"Igen, csapatjátékosnak tartom magamat. Elsők között vagyok azok közül, akik abban hisznek, hogy szükségünk van egymás segítségére. És mint mindig, ha csapatként dolgoztok együtt, akkor könnyebb sikerre jutni és elérni a céljaidat. Nem hiszem, hogy létezne annál nagyszerűbb dolog, mint keményen futni a csapattársad kisegítésére vagy éppen neki előkészíteni. Ugyanis számomra a végeredménye ezeknek az, hogy győzelmet érsz el, azt pedig mindannyian nagyon élvezzük. Szeretem az ilyen gondolkodást és én ennek megfelelően élem életemet a futballpályán. Számomra erről szól a játék. Különböző dolgok kombinációjából összeáll egy elegy; a pályán mutatott csapatszellemből és az elszántságból. Csatárként gyakran kell helyzeteket kihasználnom. És előfordul, hogy hibázok. Ugyanis van úgy, hogy a csatár ott van a kapuval szemben, mégsem tudja gólra váltani a helyzetét. De mint mondtam, csapatban és csapatként kell gondolkodnunk és nekünk együtt kell játszanunk és nyernünk."

 

A Unitednek fiatal és hihetetlenül tehetséges támadósora van; Greenwood, Martial és Rashford. Szerinted képes leszel segíteni őket a tapasztalataiddal és tanácsokat adni nekik?

"Nézd, nem hiszem, hogy létezne annál jobb tanács, mint egyszerűen keményen dolgozni a pályán és az edzéseken. Ugyanis azzal még senki nem tudott mérkőzést nyerni, hogy megjelent és kisétált a pályára. A mérkőzések megnyerése az edzéseken kezdődik el és azzal lehet elérni, ha megfelelően készülsz fel. Ehhez már napokkal a mérkőzés előtt meg kell kezdeni a munkát. Szerintem néha az ember a képességein keresztül is jó példával járhat elöl, anélkül, hogy bármit is szólna. De szerintem ez minden egyes egyénen és abbeli vágyukon múlik, hogy fejlődni és előrelépni akarjanak játékosként és hogy mindezt mennyire akarják elérni. Én azért jöttem ide, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam és hogy a csapat és a menedzser rendelkezésére álljak a meglévő tapasztalatommal. Azon leszek, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek és a menedzsernek is bizonyítani tudjak. Azzal a céllal érkeztem, hogy a csapattársaimnak minden szinten a segítségére és rendelkezésére álljak. Innentől kezdve már csak az egyes személyeken múlik, hogy ebből mennyit kívánnak magukévá tenni. Én így látom a dolgokat a futballban."

 

Robin van Persie írta a Twitteren, hogy ráérzett arra, hogy a Unitednek szüksége van rád. Hogy érzed magadat annak tudatában, hogy egy olyan legenda támogatását élvezed, mint ő?

"A futball képes ilyen kellemes, jól eső dolgokat produkálni. Mit is lehetne mondani akkor, amikor egy hozzá hasonló képességekkel megáldott játékos ilyen véleménnyel van rólam és ilyeneket nyilatkozik. Azonnal megköszöntem neki a közösségi médiában, amint először rólam beszélt. Ő pedig válaszolt nekem és megmutatta kedvességét, elismerését futballistaként. Ilyen nagyszerű dolgok is előfordulnak a futballban, ha pedig az ember ilyenben részesül, akkor azt felhasználhatja motivációként a jövőre vonatkozóan."

 

Az interjú első része elolvasható ITT, a harmadik része pedig ITT


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!