Solskjaer a csapatösszeállításról

A korábbi Manchester United menedzserek is szembe találták magukat ezzel és nem igazán örültek neki, de Ole Gunnar Solskjaer kissé csalódott volt, amikor a Newcastle United felett aratott 4-1-es győzelmük ellenére a csapatösszeállítási politikájáról kérdezték.


Juan Mata és Daniel James csapatba való jelölése is ült, miután mindketten tevékenyen részt vállaltak a csapat legutóbbi idegenbeli sikerében, ezáltal pedig megerősítették Ole azon sokszor hangsúlyozott véleményét, hogy csak a játékosokon múlik, hogy tudnak-e élni a kínálkozó lehetőségükkel.

 

A menedzsert még Donny van de Beek helyzetéről is kérdezték azt követően, hogy a holland a kispadról állt be csereként és olybá tűnik, hogy a csapat összeállításának közösségi médiában történő bejelentésekor a figyelem mindig azokra hárul, akik nem kaptak helyet a kezdőben, szemben azokkal, akik igen.

 

Mivel mély kerettel dolgozik, ezért Ole-n múlik, hogy kit lát erőnlétileg a legjobb állapotban és természetesen továbbra is csak 11 játékost nevezhet a kezdőbe. Egyértelműen látszik, hogy a St. James' Parkban alkalmazott taktikája kifizetődött, ugyanis a United hátrányból fordítva tudott nagy arányú, önbizalomnövelő győzelmet aratni a Szarkák felett a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzést megelőzően.

 

"Természetesen kapok kérdéseket a játékosainkról amikor játszanak és akkor is, amikor nem" - kezdte, amikor arról kérdezték, hogy Mata gyakrabban lehet-e a kezdőcsapat tagja.

 

"Számos kiváló játékosunk van és minden csak arról szól, hogy élni tudnak-e az adódó lehetőségeikkel. Juannak egyértelműen sikerült."

 

"Juan fantasztikusan játszik. Ő egy igazi profi, a csapatban pedig mindenki tisztában van a kvalitásaival. Nagyon türelmes és kivárja a saját lehetőségét."

 

"Mint tudják, Dan erőssége a hihetetlen sebessége. Azt gondolom, hogy ma megmutatta, hogy képes produktív lenni és bízott magában. Mi minden játékostól azt kérjük, hogy mutassák meg magukat és bizonyítsanak. Juan és Bruno [Fernandes] középen játszották meg a labdát kis területen, Dan és Marcus pedig sokat futottak, hogy befussanak a védők mögé és pozitívak legyenek."

 

"Mindannyian fantasztikusan teljesítettek, de én nagyon elégedett voltam Dannel. A walesi válogatott tagjaként az elmúlt napokat tőlünk távol töltötte, az előtte lévő mérkőzéseken pedig súlyos megfázás miatt nem állhatott rendelkezésünkre. Ma azonban nagyon jó teljesítményt láthattunk tőle."

 

 

Van de Beek beilleszkedése a Premier League közegébe láthatóan könnyedén sikerült és miután a holland válogatott színeiben betalált Olaszország ellen a hét közben, sokan több lehetőségben reménykedtek vele kapcsolatban annál, mint hogy a mérkőzés végén kapjon csak játéklehetőséget.

 

"Donny meg fogja kapni a megfelelő játékidőt" - biztosított mindenkit Solskjaer.

 

"Ott van a csapatban, az edzéseken is, ahol minden munkát hiba nélkül végez el. Ma nem hiszem, hogy egyetlen labdát is elszórt volna. Hatással tudott lenni a csapatra. De sok múlik azon, hogy sikerül-e megtalálni a csapatban az egyensúlyt."

 

"Ma 4-1-re győztünk, ehhez képest mindenki arról kérdez, hogy az egyik játékos miért nem kezdett. Ő nagyon nagy hatással tud lenni a csapatra és megint jól teljesített."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!