Ole: Ismét formába lendültünk

Ole Gunnar Solskjaer a Paris Saint-Germain elleni, 2-1-es sikert követően figyelmeztette a Manchester United riválisait, csapata visszanyerte formáját.


Marcus Rashford találata újabb, emlékezetes győzelmet jelentett a francia fővárosban, így Solskjaer csapata sikerrel indította európai sorozatát.

 

Azt követően, hogy egy évet távol töltött Európa élcsapatai közül a manchesteri alakulat, most visszatért a Parc des Prince-be, csupán 19 hónappal azután, hogy ugyanígy a BL-ben egyik legnagyobb feltámadását és fordítását produkálták a játékosok.

 

A Premier League-ben elszenvedett hazai vereségek - köztük a Spurs elleni 1-6 - után Solskjaerban megválaszolatlan kérdések voltak. Azonban a hétvégi, Newcastle elleni 4-1-es győzelem után a mostani siker jó irányba mozdította el a klubot.

 

A norvég menedzser úgy érzi, a néhány ingatag hetet követően csapata immár teljes lendületbe került.

 

"Ezek a srácok tudnak játszani" - nyilatkozta Ole. "Élvezték. Hozzáállásuk, munkamoráljuk... tudod, a csapaton belüli szellemiség fantasztikus azóta, hogy visszatértek a válogatott szünetből, szóval ragyogó a mostani helyzet."

 

"Örülök neki. Tudom, hogy mennyi lehetőségünk van arra, hogyan játsszunk és meg kell nézd az ellenfelet, majd el kell dönteni, mit akarsz látni a pályán. Úgy éreztem, megfelelően játszottunk, úgy, ahogy akartunk, minden elismerésem számukra."

 

 

"Lehetőségként tekintettünk erre a találkozóra, korán van még és láthattuk, hogy kell egy kis idő azoknak a csapatoknak, akik az előző szezon végén európai porondon szerepeltek. De visszanyertük a formánkat."

 

A francia bajnok ellen különösen Axel Tuanzebe teljesítménye volt szemet gyönyörködtető.

 

Harry Maguire és Eric Bailly hiánya miatt a 22 éves védő a 2019-es, Colchester elleni Ligakupa mérkőzés óta először játszott a Unitedben és hagyta viszonylag csendesen Neymart és Mbappét.

 

Solskjaer természetesen el volt ragadtatva játékosától: "Hihetetlen teljesítmény tőle. Csak néhány hetet edzett, mégis tökéletesen ott volt. Látható volt, mit fog nekünk adni Axel. Remekelt, a középpályán pedig Fred és Scott...nehéz kiemelni bárkit. Ez a csapat, mert minden egyes játékos kivette részét belőle."

 

"Axel óriási védő, egy nagy vezér. Az akadémiánkon keresztül jutott ide és évek óta tudjuk, hogy top játékosunk lesz. Olyan személyisége és hozzáállása van, amellyel rendelkeznie kell egy Manchester United játékosnak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!