Schmeichel: Ole rendszere és a cserék nyerték meg a meccset

A Manchester United legendája, Peter Schmeichel dicsérte az Ole Gunnar Solskjaer által a Paris Saint-Germain ellen alkalmazott taktikát, a kedd esti 2-1-es győzelmet pedig "óriási lépésnek tartja a jó irányba".


A mérkőzést a koronavírus világjárvány okozta korlátozások miatt zárt kapuk mögött játszották, de a Dán Óriás egyike lehetett azon szerencséseknek, akik a lelátón ülhettek, mint a dán televízió riportere.

 

Schmeichel örömmel szemlélte, hogy a Vörös Ördögök remek produkcióval előrukkolva győzik le a Bajnokok Ligája előző szezonbeli finalistáját, köszönhetően Bruno Fernandes és Marcus Rashford góljainak.

 

Egykori kapusunkat lenyűgözte Ole azon taktikai húzása, hogy Axel Tuanzebe, Victor Lindelöf és Luke Shaw személyében három belső védővel álltak fel, míg Aaron Wan-Bissaka és Alex Telles szárnyvédőként tevékenykedett.

 

A ManUtd.com Tunnel Insider című műsorának legutóbbi részében Schmeichel azt is elmondta, egykori norvég csapattársa dicséretet érdemel azért, ahogyan csapatával meccselt Franciaországban.

 

"Nem csak tökéletesen betalált a taktikájával, amellyel pályára küldte a játékosait, de 20 perccel a lefújás előtt rendszert változtatott, az edzői munkája pedig tökéletes volt" - magyarázta az egykori legendás kapuvédő.

 

"Úgy tűnt, mintha 3 védő és 5 középpályás lett volna a pályán, de a valóságban öt védő előtt játszott két szűrő, Fred és Scott McTominay képében, biztosítva a jól záró védekezést."

 

"Aztán a 70. percben beállt Pogba a labdatartás javítására és tényleg többet tudtuk birtokolni. Irányításunk alatt tartottuk az eseményeket az utolsó 20 percben, fantasztikus volt. Azt gondolom, hogy Ole nagyon jól meccselt."

 

A United PSG elleni győzelme egyértelműen a szilárd védekezésen alapult, a hátsó alakzatban pedig több olyan kiemelkedő teljesítményt is láttunk, amely nem kerülte el Schmeichel figyelmét sem.

 

"Ez egy csodálatos győzelem volt és szerintem erre hihetetlenül nagy szükség volt" - tette hozzá.

 

"Szerintem továbbra is átmeneti időszakát éli a csapat, ezért fogunk még olyan eredményt látni, amely nem igazán fog tetszeni és olyat is, amely messzire fog repíteni minket. Azt gondolom, hogy ez most az utóbbi kategóriába tartozik."

 

"Fantasztikus teljesítményeket láthattunk a védelemtől kezdve. A kapus kivételes védéseket mutatott be. Wan-Bissaka és Tuanzebe nehéz meccsen a világ legjobb támadóival találta magát szembe és remekelt. Elöl is jók voltunk, mert vannak olyan játékosaink, akik képesek saját maguknak helyzetet kialakítani és azt gólra is váltani. Szerintem a legvégén ezt bizonyította Marcus."

 

 

Előre tekintve Schmeichel izgatott Solskjaer fiatal keretét illetően és reméli, hogy a szezon előrehaladtával sikerül kiegyensúlyozottá válniuk.

 

"Azt reméljük, hogy ez a győzelem önbizalmat ad majd a játékosoknak. Nem hiszem, hogy ezek a fiúk elszállnának maguktól. Ez egy nagyon, nagyon fiatal futballistákból álló keret egy igen tapasztalt menedzser irányításával, aki el fogja nekik mondani, hogy jól sikerült ez az este, de ugyanezt kell megismételni 4 nap múlva a Chelsea és jövő héten a Leipzig ellen is."

 

"Nem lehet, hogy játszunk egy jó mérkőzést és azt hisszük, hogy elértük a célunkat. A csapatnál lévő munka továbbra is folyamatban van és szerintem még meg kell mászni néhány hegyet, mire biztosan azt állíthatjuk, hogy minden fronton harcképesek vagyunk. De a ma esti fantasztikus teljesítmény volt és óriási lépésnek tartom a jó irányba."

 

Szokatlanul kevés brit újságíró vehetett részt a kedd esti mérkőzésen, de a nagy tiszteletnek örvendő United We Stand szurkolói magazin szerkesztője, az Athleticnek és más szaksajtónak író Andy Mitten ott lehetett.

 

"Erre nem számítottam" - nyilatkozta a Tunnel Insidernek.

 

"Tudom, hogy ez egy átalakulófélben lévő United, de legyőztük a világ egyik legjobb csapatát, nyomás alatt tartottuk őket a támadásainkkal egy olyan rendszernek köszönhetően, amely működött. Láttam, amint Axel Tuanzebe versenyt fut Neymarral, majd megnyeri a labdáért folyó párharcot - majdnem egy éve nem játszott és legutoljára a Colchester United ellen a Ligakupában szerepelhetett. Ez csodálatos!"

 

"Nagyon biztató azt látni, amikor a United ilyen önbizalommal játszik és láthatóan élvezték a mérkőzést. Alex Telles egy olyan szélsőnek tűnik, akit mintha a Bajnokok Ligája szerepléshez igazoltak volna. Pontosan tudja, miként juttassa a kapu elé a labdát. Időt kell adnunk neki a beilleszkedésre, de úgy tűnt, mintha ez pár perc alatt sikerült is volna neki. Ami itt ülve elszomorított, hogy láttam az idegenbeli szurkoló tábornak fenntartott, hálóval elkerített szekciót a stadionban és eszembe jutott a legutóbb itt játszott meccsünk. Mint minden futball szurkoló tudja, át kell menned rossz időszakokon ahhoz, hogy olyan eseményeket értékelhess, mint a 2019. március 6-i, amely egy hihetetlenül nagy pillanat volt a csapat számára."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!