Solskjaer: Nem kell aggódni Donny miatt

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer érzi, hogy Donny van de Beek pályán töltött játékpercei forró témát jelentenek a médiában, de egy kis megértést kért a holland válogatott játékos angol futballba történő integrációja kapcsán.


Scott McTominay szintén nagyrabecsülésének adott hangot középpályás társa kapcsán a RB Leipzig elleni szerdai Bajnokok Ligája mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

 

Bár a korábbi Ajax játékos szinte azonnal hatással tudott lenni csapatára, amikor gólt tudott szerezni a Crystal Palace elleni bemutatkozása alkalmával, az edzői stáb szeretné megkönnyíteni a nyári átigazolása óta történő beilleszkedését és semmiféle kétség nem merült fel abbeli képességeit illetően, hogy képes lehet nagy dolgokra a klub színeiben.

 

"Nos, mint tudják, amikor a játékosok új bajnokságba és csapathoz igazolnak, mindig szükség van némi alkalmazkodási időre" - mondta Ole sajtótájékoztatóján.

 

"Amikor lehetőséget kapott, akkor Donny jól játszott."

 

"Rengeteg mindent elárul a keretünk minőségbeli mélységét illetően, hogy nem kellett minden egyes mérkőzésen bevetnünk őt, mivel voltak más hadra fogható játékosaink is. Emellett szerintem ez mindent elárul abbeli ambícióinkról is, hogy ebben a szezonban trófeákért akarunk harcban lenni. Mindenki tudja, hogy Donny ebben nagy-nagy szerepet fog vállalni."

 

"Jelenleg azt látom, hogy Donny van de Beek helyzete beszédtémát jelent. Néhány játékos és kommentátor számára ez remek lehetőséget nyújt a megnyilvánulásra és azt is tudom, hogy amikor a tv-ben szerepelnek, akkor kevés idejük áll rendelkezésre és nagyon gyorsan kell átadniuk az álláspontjukat. Érdemes azt azonban tudni, hogy nem kell ahhoz a szezon első három mérkőzésén kezdened, hogy a keret nagyon fontos játékosa legyél."

 

"Csalódott lettem volna, ha a csapattársaim azt gondolták volna rólam, hogy nem vagyok fontos a Manchester Unitednek, mert nem voltam kezdő minden mérkőzésen. Donny nagyon, de nagyon fontos számunkra. Nem kell aggódni emiatt."

 

 

Egy másik, MUTV-nek adott interjúban a menedzser leszögezte:

"Nem, nem kell vele beszélnem arról, hogy mit írnak vagy mondanak róla, mert minden egyes játékossal elég gyakran beszélek. Az jó dolog számunkra, hogy az emberek látják, milyen mély kerettel rendelkezünk és az is rendben van, ha Donny nem játszik egy mérkőzésen, majd egy másik jó játékos sem, mert még mellettük is vannak olyan játékosok, akik égnek a vágytól, hogy a pályán lehessenek."

 

"Donny alkalmazkodik és egyre jobban hozzászokik a csapathoz és a játékstílusunkhoz. Emellett pedig természetesen a Premier League egy teljesen más kávéház, mint az Eredivisie és még nagyon sokat láthatjuk majd őt játszani, nem kell ettől félni."

 

McTominay hiszi, hogy Van de Beek hozzáállása segíteni fogja majd a csapatba való beilleszkedésben, elmondása szerint az edzésmunkája pedig első osztályú.

 

"Hatalmas erősségünk lesz" - mondta a skót válogatott játékos a MUTV-nek.

 

"Donny még mindig egy fiatal srác, aki jelenleg karriere átmeneti szakaszában van és csak most csatlakozott a világ egyik legnagyobb klubjához. Időt kell adni számára, nem azt várni tőle, hogy ide jön és a csapat eddigi nyolc meccséből az összesen kezdő lesz."

 

"Lassan kell felépíteni a csapatba vezető utat, de az edzéseken lenyűgöző teljesítményt nyújt. Mosollyal az arcán érkezik meg mindegyik gyakorlásra és minden nap készen áll a kemény munkára. Nagyszerű lesz a csapat számára."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!