Ole a Bajnokok Ligája célokról

Tökéletes rajtot produkált a Manchester United a Bajnokok Ligája sorozatában a múlt heti franciaországi győzelem alkalmával, amikor a Paris Saint-Germaint sikerült a Vörös Ördögöknek legyőzniük. A második mérkőzést megelőzően Ole Gunnar Solskjaer az együttes 2020/21-es céljairól is beszélt.


A főnök a MUTV munkatársával, Stewart Gardnerrel ült le az RB Leipzig elleni összecsapást megelőzően, ahol Solskjaer nyomatékosította, hogy a csapatban megvan a minőség ahhoz, hogy sokáig jusson a sorozatban.

 

A menedzser a Donny van de Beek körüli médiafelhajtásról is beszélt, valamint a játékosként megélt Bajnokok Ligája élményeiről is megemlékezett.

 

Ez is egy olyan mérkőzés, ahol az egész keretre szükséged lesz?

"Az egész szezon erről szól [a keretmélység kihasználásáról]. Ez lesz az egyik legsűrűbb szezonunk, ami valaha volt, aztán következik az Európa-bajnokság, majd a Világbajnokság, úgyhogy az egész keretet jól kell menedzselnünk a szezon során, hogy megtaláljuk azokat a pillanatokat, amikor - ha bármilyen kétség van - egyes játékosok pihenni tudnak, mert nem akarsz kockáztatni."

 

Remekül kezdtünk a csoportban. Mennyire fontos, hogy a Párizsban történtekre építsen a csapat?

"Valóban remek eredmény volt egy remek teljesítménnyel társulva. Olyan gyorsan akarunk 10 pontot összeszedni, amilyen gyorsan csak lehet, számomra ez a bűvös szám. Nem sok csapat marad alul, ha 10 pontot már összegyűjtött, úgyhogy itt a lehetőség újabb három pont bezsebelésére, és csak erre koncentrálunk most."

 

 

A Leipzig tavaly az elődöntőkig jutott és nagyon meggyőző csapatnak tűntek. Mit gondolsz róluk?

"Ugyanezt a szót használnám: meggyőző. Egy nagyon friss, meggyőző edzőjük is van. Ő sziporkázik az oldalvonal mellett, sokat változtat, nagyon proaktívan nyúl bele a meccsekbe, úgyhogy nehéz egy olyan tréner ellen készülni, mint Julian [Nagelsmann], de nekünk csak magunkra kell koncentrálnunk. Valamivel biztos elő fog rukkolni, ahogy mi is. Nagyon lenyűgöző fejlődésen mentek keresztül az évek során, és azt is láthatod, hogy a Bundesligát is remekül kezdték ebben az évben."

 

Úgy tűnik, hogy különböző rendszerekben is tudnak játszani, és nagyon mozgékonyak - nehéz megjósolni, hogy mit fognak a pályán tenni?

"Persze, de erről szól a futball. 11 férfi játszik a pályán és nem tudsz a semmiből egy 12., vagy 13. játékost feltenni. Szerintem minden edző úgy gondolkodik, hogy "milyen problémákat jelenthetnek számunkra, mert ezeket meg kell oldanunk", és úgy, hogy "milyen problémát tudunk nekik okozni"... Ez már rájuk marad, hogy megoldják. Szerintem a gondolkodásmód tekintetében sok mindenben megegyezünk."

 

Te is fiatal vagy, de ő 33!

[Mosolyog] "Nagyon fiatal! Én ilyenkor még játékos voltam. Kösz a bókért, hogy még fiatal vagyok! Amire 47 éves leszel [mint én] már viszonylag tapasztalt edzővé válsz."

 

Korábban említettük, hogy több győzelemre lenne szükség az Old Traffordon - mennyire van erre szükség?

"Jelen pillanatban az, hogy otthon, vagy idegenben játszunk majdnem ugyanolyan, mert nem beszélhetünk tömegekről egyik esetben sem. Tudom, hogy a Leipzig esetében nyolc és fél ezer ember bent lehet a stadionjaikban, úgyhogy az más tészta. Most azonban otthon vagyunk, komfortosan érezzük magunkat az Old Traffordon, és utaznunk sem kellett. Teljesen más lenne a mérkőzés, ha a csodálatos szurkolóink itt lennének."
 

Furcsa, hogy nem hallani a szurkolók hangját a Bajnokok Ligája himnuszát követően, nemde?

"Nagyon furcsa, ráadásul ez az a dolog, amire a leginkább emlékszem, hogy kedd vagy szerda esténként a reflektorfény alatt ballagunk kifelé, halljuk a Bajnokok Ligája himnuszát, majd a tömeget, még akkor is, ha csak a padon kaptam helyet. Remek, hogy a Bajnokok Ligája visszatért az Old Traffordra."

 

Nagyon keményen dolgoztál, hogy eljuss ide előző szezonban, most pedig biztos élvezni szeretnéd...

"Persze, élvezem is, ráadásul úgy vágunk neki minden mérkőzésnek, hogy megnyerjük azt. Nagyon jó minőségű keretünk van, amiről úgy gondolom, hogy bármilyen mérkőzésnek győztesként tud nekivágni, és szerintem ez meg is mutatkozik. Az egyik legjobb európai csapat ellen játszottunk [a PSG ellen] és idegenben meg tudtuk őket verni, úgyhogy miért ne célozhatnánk meg a döntőt?"

 

 

Jelenleg nagy a médiaszenzáció Donny van de Beek körül, annak ellenére is, hogy nyolc mérkőzésből heten pályára lépett. Szükséges vele szót váltanod azzal kapcsolatosan, amit róla mondanak és írnak?

"Nem, nem kell kifejezetten ezekről beszélnem vele. Minden játékosommal nagyon sokat beszélek. Jó, hogy az emberek is láthatják, milyen mélységű keretünk van, mert ha Donny nem játszik egy mérkőzésen, akkor egyből arról beszélünk, hogy egy jó játékos maradt ki a kezdőből, de más játékosok is ott állnak, akik játszani szeretnének. Donny jelenleg a beilleszkedési fázisban van, és egyre több és több játékpercet fog kapni, hogy megszokhassa a csapatot és azt, hogy hogyan játszunk. Természetesen a Premier League egy más kávéház az Eredvisie-hez képest, őt pedig még nagyon sokat fogjuk látni, ne aggódj emiatt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!