Solskjaer reakciója az Arsenal elleni vereségre

Ole Gunnar Solskjaernak nem éppen kellemes témákról kellett nyilatkoznia 100. Manchester United menedzserként teljesített mérkőzését követően.


A teljesítmény értékelése

"Az első félidőben nem tudtunk felpörögni. Nem volt meg a szükséges intenzitásunk és tempónk, illetve a formációnk se - jobbak voltak nálunk és számos helyzetet tudtak kidolgozni. A második játékrészben nem tűntek úgy, hogy gólt fognak szerezni, leszámítva a büntetőt. Szóval a szünet után jobban játszottunk, de még akkor is nagyobb fordulatszámon kellett volna pörögnünk."

 

Miért nem sikerült teljesíteni

"Ennek számos oka van. Ez természetes, de talán az lehet a legfőbb oka, hogy ha jól játszol, akkor hajlamos vagy azt hinni, hogy leveheted a lábadat a gázpedálról. Azonban ez nem így működik, mert ez egy fontos mérkőzés volt egy nagyon jó csapat ellen. Ilyen helyzetben minden tényezőt tekintve topon kell lenni. Ha elkésel egy becsúszással, mert az ellenfél eltávolodott tőled, akkor szabálytalankodni fogsz. Nem tudtunk versenyre kelni."

 

A középpályás gyémánt alakzat elemzése

"A formáció mindig az ellenfél alapján kerül kijelölésre. Minden attól függ, hogy milyen csapat ellen kell pályára lépni és az alapján kell a saját formációnkat megválasztani. Ma túlzottan hanyagok voltunk, túl sok passzt rontottunk el és a rotáció se működött. Egy futball mérkőzésen elég sok minden sülhet el rosszul és talán a mi esetünkben ezek most mind úgy alakultak."

 

Kiegyensúlyozottság szükséges

"Tudjuk, hogy oka van a mély játékoskereteknek a futballban. Időről-időre jól akar mindenki teljesíteni, de ez nem lehetséges. A PSG meccs hullámhegyét követően nagyjából rendben volt a Chelsea elleni játékunk, majd a Leipzig ellen nagyon jók voltunk. Ma viszont padlót fogtunk és itt jön a képbe a kiegyensúlyozottság. Ma nem azt a választ kaptuk a játékosoktól, amelyben reménykedtünk."

 

Pogba tudja, hogy ez egy odaajándékozott tizenegyes volt

"Talpon kellett volna maradnia - az ellenfél [Hector Bellerin] kifelé tartott a labdával a tizenhatos területéről, Paul pedig tudja, hogy ez egy ajándék büntető volt. Ugyanolyan, mint Nemanja [Matic] esetében, aki szintén tizenegyest kaphatott volna, mert még több kontaktus is volt nála, mint Paulnál, de ott más döntés született."

 

 

Hazai pályán és idegenben is pontokra van szükség

"A hazai és az idegenbeli forma nem lehet szempont, tekintve, hogy nincsenek szurkolók a stadionokban. Egyébiránt hatalmas jelentősége van. Nem lehet már úgy tekinteni a mérlegre, hogy hány hazai és idegenbeli győzelem van. Nem igazán van jelentősége annak, hogy hol született egy győzelem. Szerdán este fantasztikusan játszottunk, most pedig kikaptunk. Pontokat kell szállítanunk. Az előző szezonban sem sikerült megszerezni a harmadik győzelmünket a 10. fordulóig, most pedig hat meccsnél járunk, két győzelemmel. Már a következő hétre és az Everton elleni meccsre kell koncentrálnunk."

 

Fejlődés 100 meccs alatt

"Nem az én feladatom ennek a megválaszolása - valószínűleg mindenki másnak kell erről véleményt alkotnia. Számomra mindig az a feladat, hogy felkészüljek a következő mérkőzésre. Azt gondolom, hogy egy jó, győzni akaró csapatunk van, amely szeretne előrébb lépni, keményen akar dolgozni, ma pedig csalódottan ment haza. Ismerem ezeket a srácokat és talpra fognak állni belőle."

 

Roy Keane kritikája

"Az első félidőben nem voltak becsúszásaink, nem harcoltunk, a futball pedig manapság arról szól, hogy saját magadnak teremtsd meg a hangulatot. Az Arsenal elleni összecsapások mindig harciasak voltak, ahol csak úgy záporoztak a becsúszó szerelések. Ma nem volt meg a tempónk és az intenzitásunk, szóval teljesen egyet tudok vele érteni. Csalódott voltam az első félidőben mutatott teljesítményünk láttán."

 

Válaszra van szükségünk

"Számomra ez egy egyértelműen gól nélküli döntetlent érdemlő meccs volt. Az első félidőben csalódást keltő teljesítményt nyújtottunk. A második játékrészben szerintem jobbak voltunk. Nyomás alá tudtuk helyezni őket. Egy könnyen elkerülhető tizenegyest ajándékoztunk számukra, amely miatt csalódottak vagyunk, mert tényleg szükségtelen becsúszásból született, de az ilyen előfordul. Egy kissé fásultnak tűntünk. Elég jól ismerem ezeket a játékosokat. Csalódottak lesznek ma este és így kell hazatérniük a családjukhoz, de szerdán már újra készen fognak állni arra, hogy egy nagy meccset vívjanak meg [idegenben, az Istanbul Basaksehir ellen]."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!