Solskjaer: A klubbal hosszú távra tervezünk

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer kijelentette, a klub vezetőségével folytatott összes egyeztetése a hosszú távú tervezésről szólt, annak ellenére, hogy növekszik a vállára nehezedő nyomás két egymás után elszenvedett vereségük okán.


A United jelenleg a bajnokság 15. helyén áll hat meccsen szerzett két győzelmével, az Arsenaltól vasárnap elszenvedett 1-0-s vereségüket követően pedig a hét közben is kikaptak a Bajnokok Ligájában az Istanbul Basaksehir otthonában.

 

Ezek az eredmények alaposan meggyengítették Solskjaer pozícióját a Vörös Ördögök kispadján, de a Unitednél annak ellenére sem tervezik leváltását, hogy már egyre gyakrabban hozzák szóba őket a Tottenham Hotspur egykori menedzserével, Mauricio Pochettinoval.

 

A szombat kora délutáni, Everton elleni Goodison Parkban rendezendő találkozójuk előtt Solskjaer határozott maradt, amikor arról kérdezték, hogy érzi-e a klub döntéshozóinak bizalmát.

 

"Azt kell hogy mondjam, az összes klubbal folytatott egyeztetésem a hosszú távú tervezésről szólt eddig. Természetesen rövid távon is eredményeket akarunk elérni, de pozitív társalgásokat folytattunk. Kitűztük a terveinket, elültettük a magot, a fa pedig növekszik" - kezdte.

 

"Néhány klubnál ezt a fát megnyesegetik, hogy megnézzék tud-e nőni még, vagy kap-e elég vizet. A megérkezésem óta teljes körű támogatást élvezek. A klubnak egy nagyobb képet kell szem előtt tartania."

 

"Nem reagálhatunk közvetlenül egy vagy két eredményre, ennél távolabbra és arra kell tekintenünk, hogy merre tartunk."

 

 

A norvég menedzser a játékosai mentalitását firtató kérdéseket is visszautasította, azt állítva, hogy neki nincsenek problémái keretével ebben a tekintetben.

 

"A csapaton belüli kultúra és mentalitás mérhetetlenül javult. Az itt lévő játékosok fejében tényleg csak az jár, hogy folyamatosan fejlődjenek és nyerjenek. Ha mérkőzést veszítesz, akkor mindenhonnan záporoznak a kritikák" - tette hozzá.

 

"Nincsenek problémáim a mentalitással. Versenyhelyzet van a kezdőcsapatba való bekerülésért és néhányan közülük nem boldogok, amikor nem játszanak, de ez nem vonja magával azt, hogy rögtön rossz lenne a hozzáállásuk. Jól reagálnak az aktuális helyzetekre és képesek hatással lenni a csapatra, amikor lehetőséget kapnak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!