Solskjaer a játékosokat jobban védő sorsolást akar

Ole Gunnar Solskjaer egyértelműen napvilágra hozta érzéseit csapata sorsolása kapcsán, amikor a média képviselőinek beszélt a Manchester United 3-1-es, Everton elleni győzelmét követően.


Csapata remek győzelme tökéletes alapot biztosított a menedzser számára ahhoz, hogy panaszt emeljen a sorsolásuk kapcsán, ugyanis a szombat kora délutáni Everton elleni bajnoki és a szerdai, idegenbeli Istanbul Basaksehir elleni Bajnokok Ligája mérkőzésről való hazatérésük között kevesebb, mint 60 óra telt csak el.

 

Solskjaer négy változtatást eszközölt kezdőcsapatában, de a friss erők csapatba jelölése ellenére is számos játékosa szenvedett sérülést a Goodison Parkban kemény harcot hozó mérkőzésen.

 

A történtek okán felmerült benne a kérdés, miért nem lehetett az összecsapásra szombat helyett vasárnap sort keríteni, hogy ezzel is több idejük legyen a hétközi utazással együtt járó fáradtságból történő regenerálódásra.

 

A koronavírus világjárvány okán online formában megtartott mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján Ole így nyilatkozott a témában:

"Szerintem nagyon súlyos probléma az, hogy a most megélt nehéz időkben nem figyelünk oda a játékosokra. Ők nem robotok, hanem emberi lények. Az velük szemben az elvárás, hogy teljesítsenek, a mérkőzések intenzitását pedig mindenki ismeri."

 

"A mérkőzés végéhez közeledve látható volt, hogy a játékunkban nincs meg a szükséges intenzitás, mert testben és fejben is elfáradtunk."

 

"A második félidőben fáradtak voltunk, mindenki láthatta, hogy túlélő üzemmódba kapcsoltunk - az eredmény megtartására törekedtünk. Hogy mit lehetne tenni? Hátra kell dőlni, mély levegőt véve rá kell nézni a sorsolásunkra és használni a józan eszünket."

 

"Ha szerdán este Törökországban európai kupamérkőzést játszunk, akkor csütörtökön reggel 4-re érünk haza, ehhez képest szombaton [helyi idő szerint] fél 1-kor már játszanunk kell. Miért lett volna probléma, ha vasárnap játszottunk volna?"

 

"Nem akartam erről beszélni a mérkőzés előtt, de most úgy gondolom, hogy fontos erre időt szánni. Oda kell figyelni a játékosokra. Már így is túlzottan sok a sérülés a Premier League-ben; nem csak az én játékosaim, hanem a többi csapat játékosai kapcsán is. Gondolnunk kell rájuk is."

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy lehetne-e bármit tenni a sűrű meccsterhelés feloldására, a United menedzsere így válaszolt:

"Nagyon remélem" - majd elárulta, hogy megpróbálta a mérkőzésük időpontját áttetetni.

 

"Nagy erőkkel arra biztattam a klubot, hogy a kezdési időpont kapcsán vegyék fel a harcot - legalább az esélyét adjuk meg a későbbre halasztásnak. De [a klub kérvényét] lesöpörték az asztalról."

 

"Már így is túlzottan sok a sérülés a Premier League-ben ebben a szezonban. Ez fakadhat mentális és fizikai fáradtságból egyaránt."

 

"Ha elkésel egy becsúszással, az történhet amiatt is, hogy fáradt vagy. Emiatt sérülést okozhatsz másnak, mert a fáradtság miatt késel el."

 

"Azt akarjuk, hogy ez a termék, amit Premier League-nek hívunk, a legjobb legyen a világon és hihetetlenül izgalmas meccseket produkáljunk, de azt nem akarjuk, hogy bármely játékosnak is bántódása essen. Ez az időszak a világon mindenki számára nagyon nehéz - nem csak a futballban, hanem az élet úgy általában - ezért oda kell figyelnünk egymásra."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!