Nani hatékonysága kimagasló

Az Opta adatai szerint a játékos számos legendánál jobb mutatókkal rendelkezik.


A tegnapi napon 34. születésnapját ünneplő szélső 2015-ben hagyta el az Old Traffordot, miután Premier League-et, Ligakupát, Bajnokok Ligáját és FIFA-klubvilágbajnokságot is nyert a Vörös Ördögökkel. Távozását követően megfordult a Fenerbahçe, a Valencia, a Lazio és a Sporting (ismét) együtteseiben is, jelenleg pedig az MLS-ben szereplő Orlando City csapatkapitánya.

 

Az elmúlt 5 év során egy United-játékosnak sem sikerült letaszítania a virtuális trónról a gólpassz/meccs mutatót illetően az angol első osztályban.

 

Luís Nani 43 alkalommal készített elő csapattársai számára a PL-ben, ami ugyan alulmarad Ryan Giggs (162), David Beckham (80) és Eric Cantona (51) számával szemben, de ha azt vizsgáljuk, melyiküknek szükségeltetett a legkevesebb idő egy újabb asszisztra, akkor a portugál mindegyikőjüket megelőzi.

 

 

A korábbi 17-es számú manchesteri 226 percenként osztott ki gólpasszt – gyakorlatilag alig több mint 2 és fél meccsenként. Ezzel előrébb jár, mint Cantona (248 perc), Beckham (270), Teddy Sheringham (272) vagy Giggs (287).

 

Érdemes azonban megemlíteni, hogy ezek az adatok csak azon játékosok teljesítményét tükrözik, akik legalább 5000 percet voltak pályán a United színeiben a PL-ben (ami kb. 55 mérkőzést jelent). Bruno Fernandes eddig jobb átlagot hoz Naninál, 10 asszisztot jegyez 1755 játékperc alatt.

 

Luís legtermékenyebb szezonja a 2010/11-es volt, mikor 14 előkészítéssel elsőként végzett ebben a kategóriában.

 

Három legemlékezetesebb gólpassza megtekinthető a United hivatalos oldalán, a cikk alján található linken.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!