Ferguson félelme

A United menedzsere fél, hogy csapata ellen döntõ fontosságú pillanatban rossz bírói ítélet születik majd a Chelsea elleni mérkõzésen, emellett beszélt arról is, mit jelentene csapata számára a rekordot jelentõ, 19. bajnoki cím.


Sir Alex Ferguson elismerte, hogy egy rossz ítélet a Chelsea ellen 'nagy félelem' számára, de a Manchester United menedzsere elégedett azzal, hogy a mérkõzést Howard Webb fogja vezetni.

 

Ferguson korábban ötmérkõzéses eltiltást kapott, miután kritizálta Martin Atkinson játékvezetõt a két csapat márciusi mérkõzése után.

 

A United edzõje azért adott hangot nemtetszésének, mert Atkinson nem állította ki azonnal David Luiz-t egy durva szabálytanság után, majd ezt követõen egy véleményes büntetõt ítélt meg a Chelsea-nek, Yury Zhirkov és Chris Smalling találkozása után.

 

Ezek miatt is érzi úgy Ferguson, hogy kulcs pillanatokban hoztak rossz ítéleteket csapata ellen, bár számos példa van rá, amikor a Unitednek kedveztek.

 

Egy ilyen esetnek lehettünk szemtanúi januárban, amikor Ryan Babel saját Twitter oldalára egy, a Howard Webbet United mezben ábrázoló képet töltött fel, miután a Világbajnokság döntõjét is vezénylõ sípmester a Liverpool ellen, az FA Kupa harmadik körében egy vitatható tizenegyest adott meg a Vörös Ördögöknek – amivel a mérkõzést meg is nyerték a Vörös Ördögök –, majd ezek után Steven Gerrardot küldte idõ elõtt zuhanyozni.

 

"A legjobb bírót kaptuk a mérkõzésre, nem kétséges" – mondta Ferguson. "De [egy rossz döntés] határozottan nagy félelmet okoz számunkra."

 

"Olyan játékosaink vannak, akik megnyerhetik a mérkõzést. Csak reméljük, hogy a szerencse is nekünk kedvez majd."

 

 

 

Ferguson hosszú ittléte alatt beállíthat egy újabb rekordot, ugyanis az esetleges bajnoki cím lenne csapata számára a 19. elsõség, ami egyedülálló lenne Angliában és egy nagyon fontos lépés lenne a United történelmében.

 

A Vörös Ördögök menedzsere magabiztos, amennyiben csapata vasárnap gyõzni tud a Chelsea ellen, õk emelhetik majd fel a bajnoki címért járó trófeát, ugyanis az utolsó két mérkõzésen – a Blackpool és a Blackburn ellenében – csupán egy pontot kell gyûjteni fiainak a biztos bajnoki címhez.

 

Ha ez sikerül, a Manchester United megelõzi a Liverpoolt a bajnoki címek tekintetében és õk lesznek Anglia legsikeresebb klubja.

 

Ferguson 1993-ban hódította el elsõ bajnoki címét a Uniteddel, ekkor még 18-7 volt a Premier League elsõségek száma a Liverpool javára, tehát fölényesnek volt mondható a Mersey partiak elõnye, a skót edzõlegendát ez elégedettséggel töltheti el.

 

Sir Alex azonban nem értékeli túl saját helyzetét, ehelyett úgy véli, a 19. bajnoki cím az egész Manchester Unitedrõl szól, nem pedig az egyénekrõl, akik elérik azt.

 

"Részemrõl ez semmit nem jelent. Ez bõvíti a klub történelmét és ez a fontos."

 

"Olyan ez, mint a Bajnokok Ligája. Nagy történelme van abban a sorozatban a Real Madridnak, az AC Milannak és van még pár hasonló klub – a Liverpool, az Ajax és a Bayern München. Nekünk is ott a helyünk."

 

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!