Mata: Folytatnunk kell a bajnoki kapaszkodást

A Manchester United szombaton este visszakapaszkodott a Premier League-ben a top4-be, miután lenyűgöző, 3-1-es győzelmet arattak idegenben a West Ham United felett.


Ez az első alkalom, hogy Ole Gunnar Solskjaer tanítványai a bajnokság legjobb négy csapata közé verekedték magukat azóta, hogy júliusban az előző idény 3. helyén végeztek, amellyel kivívták a Bajnokok Ligájába való kvalifikációt.

 

A tabella hátsó feléből egy West Brom elleni hazai, illetve az Everton, Southampton és most a West Ham elleni idegenbeli sikereket tartalmazó négy mérkőzéses győzelmi sorozattal sikerült öles léptekkel az élbolyhoz közelíteniük. Juan Mata pedig szeretné, ha folytatni tudnák felfelé törő mozgásukat.

 

"Ez egy nagyon furcsa szezon. Hihetetlenül kiszámíthatatlan" - kezdte Juan a ManUtd.com-nak.

 

"Számos nagy csapat hullajtott már pontokat és nincs egy egyértelműen beazonosítható éllovas a tabellán. Szóval mi tudjuk, hogy kiegyensúlyozottnak kell lennünk, mostanság pedig sikerül egymás után bezsákolnunk a három pontokat érő győzelmeket. Reméljük ezt a sorozatot folytatni tudjuk, mert az év végén és természetesen a szezon zárásakor is a legjobb négy között akarunk állni."

 

A játékosok fejében már ott motoszkálhat a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába való továbbjutás is, amely kivívására kedden este, Németországban lesz lehetőségük. Amennyiben a United elkerüli a vereséget az RB Leipzig ellen, úgy biztosan kvalifikálják magukat a legjobb 16 csapat közé, Mata szerint pedig mindenki tisztában van a mérkőzés fontosságával.

 

"Jövő héten döntővel felérő mérkőzés vár ránk a Bajnokok Ligájában" - tette hozzá.

 

"Tudjuk, hogy már egy döntetlennel is kvalifikálhatjuk magunkat a következő körbe, de mi győzni és a csoport élén szeretnénk végezni."

 

"Kemény feladat lesz, mert remek futballt játszanak, más játékrendszerben szerepelnek és győzniük kell. Remélhetőleg kiváló meccset látnak majd a futball szeretők, de még jobbat a Manchester United szurkolók."

 

 

A Unitednél nem szeretnének újból hátrányból felállni Lipcsében, mint ahogy mostanság idegenben már hozzászokhattak a Premier League-ben.

 

Bár a csapat "soha ne add fel" szellemisége elismerésreméltó, Mata figyelmeztet, hogy a United hajlama az idegenbeli bajnoki mérkőzések hátrányból való megfordítására olyan szokás, amit nem mindig lehet fenntartani.

 

"Ez nem tervezett dolog, egyáltalán nem" - viccelődött a spanyol középpályás.

 

"Azt mutatja ez, hogy javulnunk kell az első félidős teljesítményünkben és ahogyan kezdjük a találkozókat. Persze azt is pozitív dolog tudni, hogy képesek vagyunk egy vagy két gólos hátrányból is felállni, mert vannak olyan játékosaink, akik megfelelő minőséget képviselnek ahhoz, hogy gólt szerezzenek."

 

"De az veszélyes trend, hogy mindig hátrányba kerülünk, mert talán egyik alkalommal lehetetlen lesz majd, hogy megfordítsuk a meccset."

 

"Félidőben talán egy kicsit szerencsénk volt, hogy csak 1-0-ra vezetett az ellenfelünk, ami természetesen nem túl jó dolog. Pontrúgás után szereztek gólt, amiben előre tudtuk, hogy nagyon erősek. Tisztában voltunk vele, hogy csak fejlődhetünk és fejlődni is fogunk."

 

"Nem volt vesztenivalónk. Helyzeteket dolgoztunk ki, szereztünk három gyönyörű gólt és akár még több is összejöhetett volna, ami nagyon pozitív jel. De az egyben nagyon veszélyes, hogy ilyen korán gólt kapunk, mert mindig nehéz hátrányból felállni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

RB Leipzig - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!