Ole: Mason megteremti a helyzeteket magának

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer támogatja csatárát, Mason Greenwoodot fejlődése folytatásában.


A 19 éves saját nevelés szezonbeli első gólját jegyezte a Premier League-ben, összesen pedig a 20.-at a Vörös Ördögök mezében, amikor múlt szombaton eredményes tudott lenni a West Ham United idegenbeli 3-1-es legyőzése alkalmával.

 

Greenwood valószínűleg ismételten a kezdőcsapatban találhatja majd magát, amikor kedden sorsdöntő Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen lépnek majd pályára az RB Leipzig otthonában, miután Anthony Martial és Edinson Cavani sem bevethetőek sérülés miatt.

 

Solskjaer hiszi, hogy a bradfordi születésű támadó lenyűgöző kapu előtti jelenléte és az a képessége, hogy képes a semmiből is helyzetet teremteni saját magának, nagy segítségére lesz majd csapatának akkor, amikor akár egyetlen ponttal is kivívhatják a kieséses szakaszba való továbbjutást.

 

"Mason egy nagyon tehetséges támadó" - kezdte Ole.

 

"Ő az egyik legjobb befejező játékos, akivel valaha együtt dolgoztam, amikor pedig helyzeteket tudunk neki teremteni, vagy magának tud kidolgozni, akkor nagy esélyünk van a gólszerzésre."

 

"Még mindig nagyon fiatal és folyamatosan tanul, de az egyre gyűlő tapasztalatai okán és a körülötte lévő játékosok láttán csak még jobbá fog válni."

 

"Izgatott vagyok, hogy együtt dolgozhatok vele."

 

 

Solskjaer szerint a keddi összecsapás egy kiváló lehetőség játékosai számára, hogy megmutassák, a Unitedbe valók.

 

A kvalifikáció kivívásának céljával várni egy nagy európai kupamérkőzést olyan dolog, amelyhez az egykori kiváló norvég csatár játékosként hozzászokott, de szerinte ez olyan helyzet, amely csak erősítheti a csapatot.

 

"Természetesen a továbbjutásról döntő ki-ki mérkőzések hatalmas jelenőséggel bírnak" - tette hozzá.

 

"A nálunk szereplő játékosok azért vannak a Manchester Unitednél, mert rendelkeznek azokkal a szükséges képességekkel, amit ez a klub megkövetel. Biztos vagyok benne, hogy holnap este bizonyítani is fogják, oka van annak, hogy itt játszanak. Meg fogják mutatni."

 

"A csapatunk karaktere egyre jobb és jobb, mi pedig már nagyon várjuk a mérkőzést."

 

"Ilyen mérkőzésekre vágyunk. Ez a tradíció a Man Unitednél. Soha nem könnyítjük meg a saját dolgunkat. Visszatekintve az Istanbul Basaksehir elleni mérkőzés olyan volt, ahol három pontot kellett volna szereznünk, de most már így alakult."

 

"Mi tettük nehézzé magunk számára az utat. Ez volt a helyzet már abban az időben is, amikor játékosként voltam itt és az már réges-régen volt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

RB Leipzig - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!