Neville: Boszorkányüldözés folyik Oléval szemben

A United legendája szerint néhányan túl nagy jelentőséget kerítenek a BL-kiesésnek.


Miután a Manchester United 0 ponttal távozott Németországból a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, elszalasztotta annak lehetőségét, hogy a sorozat egyenes kieséses szakaszában folytassa tavasszal.

 

Ole Gunnar Solskjaer alakulatának mindössze 1 pontra lett volna szüksége a továbbjutáshoz, azonban a mérkőzés elején rögtön 2 gólos hátrányba kerültek, miután a City kölcsönjátékosa, Angeliño megszerezte a hazaiak számára a vezetést, majd Amadou Haidara tovább növelte azt.

 

A Vörös Ördögök bajait Justin Kluivert tetézte, Bruno Fernandes és Paul Pogba góljai pedig csak a szépítésre voltak elegendők a vendégeknek.

 

A kiesést érő vereség után többen újra Solskjaer fejét vennék, mivel a United továbbra sem képes kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani.

 

Phil Neville szerint azonban a norvégot sok igazságtalan kritika is éri.

 

 

"Borzasztó fényben tüntetik fel a klubot, mikor a United elveszít egy mérkőzést, mintha katasztrófa történt volna" – mondta az egykori védő.

 

"A United ott akart lenni a legjobb 16 között, ezért természetesen csalódást keltő a BL-kiesés, de nem történt hatalmas katasztrófa."

 

"Voltak már Solskjaernál jobb menedzserek is az együttes vezetői székében – mint például Sir Alex Ferguson –, akik szintén kiestek a csoportkörben. Van ilyen, ez most újra megtörtént."

 

"Furcsa időket élünk... Nagy becsben álló menedzserek csapatai is állnak a United mögött a Premier League tabelláján, de ők sem kapják azt az ostorozást, amit Ole."

 

"Ha a United megnyeri a hétvégi rangadóját, az lendületet adhat a jövőre nézve. Eddig a riválisok ellen összességében jól futott a gárda szekere Ole alatt."

 

"A Leipzig ellen az első félórában gyenge volt a játék, de olyan csoportból estek ki a fiúk, ahol kimondottan nehéz feladatnak bizonyult a siker elérése. Az Európa-ligában bele kell adniuk mindent, és meg kell nyerniük azt."

 

"A klub berkein belül teljesen más képet fest Ole megítélése. A kívülről bírálók néha úgy tűnnek, mintha boszorkányüldözést akarnának folytatni, vagy tömeghisztériát kelteni, hogy eltávolítsák az edzőt az Old Trafford környékéről."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!