Ole: De Gea-ra lehet számítani

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer támogatásáról biztosította kapusát, David de Gea-t és elmondta, hogy a spanyol válogatott játékos ugyanolyan fontos csapatának, mint korábban bármikor.


A 30 éves kapuvédő kedden, az RB Leipzigtől elszenvedett Bajnokok Ligája vereség alkalmával térhetett vissza a kezdőcsapatba, miután a múlt hétvégi, West Ham United elleni idegenbeli győztes bajnokit kihagyta.

 

Azon a mérkőzésen Dean Henderson védte a Vörös Ördögök kapuját, ahogyan a Southampton elleni Premier League mérkőzés második félidejében is, miután David de Gea belesérült James Ward-Prowse végül gólt érő szabadrúgásának kivédésébe - így ezek voltak azok a percek, amelyeket a korábbi Atletico Madrid nevelés először kihagyott a bajnokságban a 2017/18-as idény utolsó fordulója óta.

 

A klub történetében egyedülálló módon házon belül négyszer is a szezon legjobb játékosa díjat elnyerő portás ezt követően csapattársaival karöltve kritikák kereszttüzébe került a Red Bull Arenaban nyújtott teljesítményéért, amely végül a csapat Bajnokok Ligája kiesését eredményezte.

 

De Gea azonban a FIFPro Év Csapatába jelölt 10 kapus közé került nemrég, menedzsere pedig továbbra is támogatja és szerinte játékosát nem fogja befolyásolni az, hogy mit mondanak róla a médiában.

 

"Szerintem David de Gea egy klasszis kapus, én így gondolom" - kezdte Ole a manchesteri városi derbit megelőző hivatalos sajtótájékoztatója keretében.

 

 

"De szerintem jogosan, mert ott van Európa legjobb kapusainak listáján is. Úgy hiszem, hogy korábban is képes volt kezelni a formahanyatlásait és az ebből fakadó kritikákat."

 

"Ő egy olyan játékos, akire nagyon számítunk, nagyban támaszkodunk és remélhetőleg nem lesznek rá hatással a kritikák. Én úgy gondolom egyébként, hogy ki tudja majd őket zárni."

 

"Minden egyes kapus által bekapott gól csalódást okoz."

 

De Gea jelenleg a Manchester United legrégebb óta, 2011 nyara óta szolgáló tagja, karöltve Phil Jonesszal.

 

Szombaton már pályafutása 23. manchesteri derbijére készülhet, ahol egy esetleges sikerrel sorozatban harmadik bajnoki győzelmüket arathatnák a városi rivális felett.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League 12. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!