Csapathírek az Everton meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer arra számít, hogy Mason Greenwood és Jesse Lingard is tagja lehet szerdán a Manchester United meccsnapi keretének, amikor a Ligakupa negyeddöntőjében az Evertonhoz látogatnak.


A norvég menedzser az elmondottak alapján láthatóan rotálni készül csapatát a Goodison Parkban rendezendő összecsapáson, amelyre szüksége is lesz a sűrű ünnepi menetrendet figyelembe véve.

 

A vasárnapi, a Leeds United elleni 6-2-es sikert követő sajtótájékoztatón Ole megerősítette, hogy hacsak nem jönnek közbe sérülések a mérkőzésig az edzéseken, akkor az angol saját nevelésű páros is ott lesz a Mersey-partjára tartó csapatbuszon.

 

Emellett arról is beszélt, hogy a Vörös Ördögök mennyire szeretnék már irányítása alatt elhódítani első trófeájukat...

 

Üdv Ole. Sajnálom, hogy ilyen teljesítmény után azokról kérdezem, akik nem voltak ott [a Leeds ellen]. Azon tűnődtem, vajon milyen okok állhattak Mason Greenwood kimaradása mögött? Csütörtökön egy nagyon jó mérkőzést produkált még Sheffieldben. A hét közben már számításba veheti?

"Mason játékra alkalmas állapotban van és vasárnap is a kispadon ült. [Luke] Shaw-t le kellett cserélnem sérülés miatt, Edinson [Cavani] hosszabb időszakot volt kénytelen kihagyni, ezért pedig játszatnom kellett, emellett pedig Bruno [Fernandes] is ott volt, akit meg kellett védenem. Egyszerűen nem úgy alakult a mérkőzés, hogy Mason be tudjon állni. Hacsak nem történik valami a következő néhány napban, akkor ott lesz a keretben, igen."

 

Az előző szezonban már beszélt az első trófea megszerzésének fontosságáról, mégse valósult ez meg. Mostanra még fontosabbá vált, hogy sikerüljön átlépni ezt a határvonalat és sikerüljön megszerezni az elsőt?

"Igen, természetesen. Ez olyan dolog, amely a céljaink között szerepel. Minden szezonban szeretnénk fejlődni, az előző évhez képest pedig előrelépés lenne, ha be tudnánk jutni a döntőbe. Ha pedig már ott van egy csapat, akkor csak és kizárólag a trófea megszerzése az, ami számít. Emlékszem arra, amikor játékosként az első trófeámat nyertem, de még a karrierem végéről is vissza tudom idézni, amikor Patrice Evra és Nemanja Vidic első kupáját nyertük 2006-ban a Ligakupában, ugye? Szerintem az volt az első trófeájuk a klubnál, az pedig nagy lökést adott onnantól a csapatnak, úgyhogy mi is nagyon vágyunk arra, hogy megszerezzük az első kupánkat. Ezek a játékosok nagyon eltökéltek, hogy megtanuljanak nyerni."

 

 

Jesse Lingard nem volt ott a keretben [a Leeds ellen] és nem játszott a szeptemberi, legutolsó Ligakupa forduló óta. Számíthat arra, hogy a héten újra pályára lép, illetve a jövője kérdéses, miután a szezonban eddig nem túl gyakran jutott játéklehetőséghez?

"Jesse ott lesz a keretben. Nagyon keményen dolgozik az edzéseken. Balszerencséje volt, hogy néhányszor már karanténba kellett vonulnia. Közeli kontaktja volt egy [pozitív] koronavírusos személynek, de nem ő volt beteg. Nem volt szerencséje amiatt, hogy néhányszor az edzőpályától távol kellett töltenie a napjait. Igazán keményen dolgozik, szerdán pedig mindenképpen ott lesz a meccsnapi keret tagjai között."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!