A United reakciója Cavani eltiltására

Az Angol Labdarúgó Szövetség pénzbírsággal és 3 mérkőzéses eltiltással sújtotta Edinson Cavanit.


Az uruguayi játékos kihagyni kényszerül a United következő 3 mérkőzését eltiltás miatt, így nem léphet pályára 2021. január 1-én az Aston Villa ellen, illetve a Ligakupa elődöntőben a City ellen és az FA-kupában a Watford ellen sem számíthat rá Solskjaer.

 

Az FA a következő nyilatkozatot adta ki:

 

"Edinson Cavani 3 mérkőzéses eltiltást és 100000 font pénzbírságot kap a 2020. november 29-én posztolt közösségi médiás bejegyzése miatt, amivel megsértette az FA E3-as szabályát, amely szerint a játékos sértő és helytelen megjegyzést tett. Az adott hozzászólás az FA értelmezésében súlyos sérelemnek minősül, mivel a hozzászólásban bőrszínre, fajra, etnikai származásra való utalás volt."

 

"Független Szabályozó Bizottságot neveztek ki a szankció megállapítására, amely döntésének indokait a megfelelő időben közzéteszik."

 

 

A United az alábbi nyilatkozatot adta ki a döntést követően:

 

"Ahogy Edinson is kijelentette, nem volt tudatában annak, hogy szavai félreértelmezhetőek lettek volna és őszintén bocsánatot kért a poszt miatt. Annak ellenére, hogy meggyőződése szerint a posztban található szöveg egy kedves köszönet volt egy gratuláló jó barát számára, úgy döntött, hogy nem vitatja az FA vádjait, ezzel is kifejezve, hogy tiszteli és tiszteletben tartja az FA döntését, valamint azt, hogy eltökélt a rasszizmus elleni küzdelemben."

 

"Egyértelmű, hogy a kontextus és a szándék kulcsfontosságú tényezők. Erre az FA 3 mérkőzéses eltiltást és pénzbírságot szabott ki. A klub bízik abban, hogy a Bizottság írásbeli indoklásában egyértelművé teszik, hogy Cavani nem rasszista és semmilyen ilyen szándéka nem is volt a posztjával kapcsolatban."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!