Fergie már a jövõ felé tekint

A menedzser hiszi, a United biztos kezekben van a jövõre nézve.


Aggasztó lehet a Manchester United riválisainak az, hogy Sir Alex Ferguson szerint úton van a csapat következõ nagy generációja.

A vasárnapi, Chelsea felett aratott 2-1-es gyõzelemnek köszönhetõen csupán egyetlen apró pontot kell begyûjtenie a Manchesternek 19. bajnoki címéhez, amivel egyedüli rekorderként ülhetne Anglia trónján, megelõzve az õsi rivális Liverpoolt.

Úgy tûnik, nincs megállás a Unitednél, hiszen a Premier League 1992-es létrehozása óta fölényes dominanciát mutatnak majd két évtizede hazájuk labdarúgásában.

A folyamatos rotáció lehet a siker kulcsa, hiszen fiatal tehetségek beépítésével mindig is próbálták helyettesíteni azt, amit az öregedõ játékosok már nem tudtak elvégezni. Ehhez pedig egy olyan sikeres utánpótlás struktúra szükséges, ami a United rendelkezésére áll.

Olyan fiatalok vannak a csapatnál, mint Nani, Anderson, Chris Smalling vagy Javier Hernandez, ezért könnyen belátható, miért hiszi Sir Alex azt, hogy az Álmok színházának jövõje biztos alapokon áll.

 


"A legutóbbi évtizedben azon dolgoztunk, hogy fiatal tehetségeket hozzunk a klubhoz, mint Wayne Rooney, Nani, Anderson, Hernandez" - mondta a United skót menedzsere.

"De ez nem zárja ki azt, hogy saját fiatal tehetségeinkbõl is szeretnénk kiváló játékosokat alkotni. Hiszem, több játékos is nagyon jó az ifjúsági csapatunkban."

"Többen nagyon jól teljesítenek az ifiknél, mint Ryan Tunnicliffe vagy Ravel Morrison, mindig hangsúlyt fektettünk arra, hogy az utánpótlásból felkerüljenek fiatalok a klubhoz, ez így lesz ezután is."

"Van néhány nagyon jó játékosunk, akik remek korban vannak. Chicharito 22, Jonny Evans és Darron Gibson 23, míg Chris Smalling 21 éves. Szóval megvan a klubnál a fiatalok magja, ami megadja a biztos alapot a jövõre és tudom, minden rendben lesz."
 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!