Ole: Itt az ideje agresszívnak lenni

Ole Gunnar Solskjaer arra sarkallja játékosait, hogy legyenek "agresszívak", miután a United a régóta pótlásra váró Burnley elleni mérkőzésére készül.


A Vörös Ördögök a Liverpoolhoz képest csak rosszabb gólkülönbségük miatt nem vezetik a Premier League tabelláját, ám ez a helyzet is megváltozhat, amennyiben nem szenvednek vereséget kedden este a Turf Mooron.

 

Solskjaer nem igazán tulajdonít nagy jelentőséget a tabella állásának a szezon egy adott pillanatában, azt azonban hiszi, hogy proaktívnak és támadó mentalitásúnak kell lenniük ahhoz, hogy továbbra is harcban lehessenek a bajnoki cím megszerzéséért.

 

"Agresszívnak kell lennünk. Minden egyes mérkőzésnek alázattal és kemény munkával kell nekivágnunk" - kezdte Ole hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Egy másodpercig sem szabad azt gondolnunk, hogy megcsináltuk, ha az éllovasság közelében vagyunk. Nem is ilyen játékosokkal rendelkezünk: olyan játékosaink vannak, akik mindig szeretnek támadólag fellépni, agresszívak, keményen dolgoznak és nehéz ellenük játszani, nem számít, hogy mi éppen az aktuális helyzet."

 

"De természetesen az egész csapat mentalitása folyamatosan fejlődik. Most ez egy más fajta kihívás. A Burnley ellen fogunk játszani idegenben és most jelenleg ebben a helyzetben vagyunk. Nem igazán számít, hogy ezután a meccs után hol fogunk végezni a bajnokságban, amíg csak és tényleg csak erre a mérkőzésre fókuszálunk. A bajnoki tabella most nem igazán számít, de gyűjtögetni kell a pontokat és amikor elérünk márciusig-áprilisig, az lesz az a pont, amikorra többé-kevésbé eldől a bajnoki cím sorsa."

 

A norvég menedzser kihangsúlyozta, a Vörös Ördögök már elérték az egyik idénre kitűzött céljukat - mégpedig hogy látótávolságon belül vannak az éllovasokhoz képest nem éppen megfelelő felkészülési időszakuk ellenére.

 

 

"Tudtuk, hogy ez a szezon nagyon nehéz lesz számunkra" - magyarázta.

 

"Mindenki másnál később kezdtük meg a felkészülésünket erre az idényre - ezzel a meccsel fogjuk behozni az elmaradásunkat. Egyáltalán nem volt felkészülési időszakunk."

 

"Emlékszem, hogy azt mondtam - és igazából egyáltalán nem voltam boldog, hogy ezt kellett tennem - ott kell lennünk a közelükben, de nem igazán erre gondoltam. Arra gondoltam, hogy gyűjtögetnünk kell a pontokat. Nem csak arról szól a dolog, hogy ott kell lenni a tűz közelében, hanem megfelelő teljesítményt nyújtva kell szállítani a pontokat és közben nem szabad hagyni, hogy az ellenfelek meglógjanak. Mi ezt pedig remekül teljesítettük."

 

Solskjaer elárulta, élvezi az idei szezon versenyfutását a Premier League-ben, ahol számos csapat tülekedik az élbolyban, amely így hatalmas kihívást jelent majd minden klub számára.

 

"Szerintem természetesen mindegyik csapat szeretné átvenni a vezetést a Premier League tabelláján, de ez egy olyan típusú szezon, egy olyan típusú helyzet, ahol több hullámhegy és hullámvölgy és kevesebb kiegyensúlyozottság lesz megfigyelhető az eredmények és a teljesítmények tekintetében. Számomra ez nagyon izgalmas. Szurkolóként sokkal érdekesebb, amikor több csapat kis távolságra van egymástól az élen, szemben az előző idénnyel, amikor egy nagyon elhúzott már a legelején."

 

"Mi sokkal jobb helyzetben vagyunk most ahhoz képest, mint ahol tavaly ilyenkor álltunk. Több meccset nyertünk, több gólt szereztünk és jobb futballt játszunk. Úgyhogy ez természetesen nagy pozitívum. De arra senki nem szokott emlékezni, hogy januárban miként állt a tabella. Számunkra most az a fő, hogy tovább fejlődjünk és javuljunk csapatként."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!