Ole: A Liverpool meccs "szembesíthet minket a valósággal"

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United hétvégi, Liverpool elleni szuperrangadója egy lehetőség lesz csapata számára, hogy megmérettessék magukat a bajnoki címre való esélyességük kapcsán.


A Burnley keddi, 1-0-s legyőzésével a United három pontos előnnyel a Premier League tabellájának élére állt - amelyet először tudtak megtenni a szezon ezen szakaszában azóta, hogy Sir Alex Ferguson utolsó, 2012/13-as idényében bajnokok lettek.

 

Ilyen szintű felemelkedésüket egy november elejére visszanyúló, 11 mérkőzéses veretlenségi sorozatnak köszönhetik, de Solskjaer hiszi, hogy csapatára az egyik "legnagyobb kihívás" akkor vár majd, amikor vasárnap az Anfieldre látogatnak.

 

A Liverpool a bajnoki címvédő és a 2017. áprilisi Crystal Palace-tól elszenvedett vereségük óta nem kaptak ki hazai pályán, míg Solskjaer azóta nem tudott nyerni az Anfielden, hogy 2002 decemberében játékosként a kezdőcsapat tagja volt a 2-1-re megnyert bajnoki győzelemkor.

 

"Minden csapat azzal a gondolattal vág neki minden egyes mérkőzésnek, hogy megnyerheti. Tudjuk, hogy bárkit, bárhol képesek vagyunk legyőzni bármilyen napon. Szóval az egy nagyon jó érzés, hogy így, azzal az érzéssel vághatunk neki ennek az összecsapásnak, hogy ha a legjobb teljesítményünket nyújtjuk, akkor győzhetünk" - mondta a Vörös Ördögök menedzsere.

 

"Ez egy erőpróba, egy szembesítés lesz a valósággal azt illetően, hogy hol tartunk, mert a Liverpool ellen az Anfielden játszani az egyik legnagyobb kihívás. Számos szoros mérkőzést sikerült megnyernünk és több gólt is szereztünk a hosszabbításokban."

 

"De túl sokszor még nem sikerült emlékezeteset alkotnunk. Ahhoz azonban, hogy idegenben győzni tudj az Anfielden, a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanod."

 

"Én inkább vagyok az élen és rendelkezem a szükséges pontokkal, mint hogy üldöző legyek. De ettől még kihívók, üldözők vagyunk a bajnoki címvédővel szemben. Hosszú szezon során dől el a bajnoki cím sorsa, ők pedig az a csapat, akiket mindenki szeretne legyőzni."

 

"Ők lenyűgözőek hazai környezetben, szóval valami extra dologra lesz szükségünk. Alázatosnak kell lennünk és a pálya minden egyes centijéért meg kell harcolnunk. Bármilyen apró nüansznyi különbség eldöntheti az ilyen meccseket."

 

"Mi egyáltalán nem gondoljuk, hogy a csúcson vagyunk és mindenki minket üldöz."

 

A United jelenleg vezeti a Premier League tabelláját, de a Liverpool ellen pocsék a legutóbbi mérlegük, ugyanis utolsó 10 meccsükből csak egyszer tudták legyőzni ősi riválisukat.

 

 

Solskjaer szerint bár jó formájuk miatt van önbizalmuk, egy Anfielden aratott győzelem akkor is meglepetésszámba menne csapata részéről.

 

"Ha a riválisod ellen játszol, akkor nem számít az előzetes forma, de a mi formánk önbizalmat kölcsönöz számunkra a mérkőzésre készülve" - tette hozzá.

 

"Ha megnézzük az előző szezonokat, akkor szerintem meglepetést, sokkot jelentene a győzelmünk."

 

"Szerintem a jelenlegi helyezésünk az általunk elvégzett nagyon kemény munka eredménye. Valószínűleg megérdemeljük, hogy jelen pillanatban ott tartunk, ahol. Már várjuk a mérkőzést és remélhetőleg sikerül meglepetést okoznunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!