Solskjaer: Cavaninak példaképnek kell lennie

A Manchester United fiatal támadói tökéletes leckéket kapnak Edinson Cavanitól.


Ole Gunnar Solskjaer egy első osztályú pedagógust igazolt ötvözve egy hidegvérű befejezővel akkor, amikor múlt októberben ingyen szerezte meg egy egy éves szerződés keretében Cavanit, amely tartalmaz egy egy éves hosszabbítási opciót.

 

A Vörös Ördögök Liverpool ellen játszott 3-2-es győzelme során is látni lehetett, ahogy a 33 éves uruguayi támadó sokat kommunikált a 19 éves Mason Greenwooddal. Greenwood szerezte meg a United első gólját egy fantasztikus találatból, majd a Marcus Rashfordhoz eljuttatott labdájával egy gólpasszt is jegyezhetett a neve mellett.

 

A merseyside-i együttes elleni összecsapás alkalmával Cavaninak arra is volt ideje, hogy Masonnek adjon egy-két tippet és javaslatot.

 

A dél-amerikai játékos 330 klubszínekben szerzett gólnál tart 500 pályára lépést követően, ami egy elképesztő szám, az elmúlt 14 éve alatt pedig megfordult a Serie A-ban a Palermo és a Napoli színeiben, a Ligue 1-ben Paris Saint-Germain-t színeiben, most pedig a Unitedéban.

 

Az önéletrajza emellett tartalmaz három Világbajnokságot és 118 válogatott szereplést, ráadásul 51 gólt szerzett ezen színekben.

 

Ez olyasfajta tapasztalat, amit Solskjaer mindenképpen szeretne, ha átadna a fiatalabb játékosoknak is.

 

 

"Anthonynak [Martial], Marcusnak, Masonnek, Dannek [James] és minden támadónknak ki kell használnia azt az időt, amíg Edinson velünk van" - mondta a főnök a Liverpool elleni győzelmet követően.

 

"Meg kell tanulniuk a labda nélküli mozgását, a hozzáállását és a győzni akarását."

 

"Ő az egyik legtöbbet melózó és az egyik legintelligensebb támadó, a mozgása pedig remek a tizenhatoson belül. Láthattad a fejesét a mérkőzés végén is. Számos dolgot tanulhatnak tőle."

 

"Tanulniuk is kell tőle. Csak nézd meg az állóképességét, 34 lesz következő hónapban, és nagyon jól ügyel magára."

 

"Amikor idősebb, és tapasztaltabb játékosokat szerzel meg, az esélyt ad arra, hogy másokat pihentess, úgyhogy ez nem csak arról szól, hogy beáll és elvégzi a munkáját."

 

"Tudja, hogy nagy feladata van, és nagy felelősség nyomja a vállát példaképként, és meg is kértem arra, hogy így tegyen."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!