Ferguson: Majdnem Ágyús lettem

Sir Alex Ferguson elárulta, hónapokkal azt megelõzõen, hogy a Manchester United menedzsere lett, visszautasította az Arsenal ajánlatát.


Még 1986 elején ajánlották fel neki Észak-Londonból az Ágyúsok menedzseri posztjának átvételét, és az egykoron skót szövetségi-kapitányi pozíciót is ellátó Ferguson úgy tûnt, hogy honfitársát, Walter Smith-t is a Highbury Stadiumba viszi.

 

Azonban a skótok azévi mexikói vb-szereplése miatt az ügylet kútbaesett, és az Arsenal kispadjára végül más ült le.

 

Ferguson a Glasgow Rangers Dundee United elleni skót bajnokijára készült meccsprogramjában fedte fel az eddig nem ismert titkot - amely mérkõzés Walter Smith (a kép baloldalán) utolsó mérkõzése is egyben az Ibrox Stadiumban.

 

 

"Felajánlották számomra az Arsenal edzõi posztját, én pedig vinni akartam Waltert is magammal" - kezdte a skót edzõlegenda a 25 évvel ezelõtti történet felelevenítését.

 

"Úgy gondoltam, majd amíg Skóciában leszek, addig meggyõzöm. Izrael ellen játszottunk a válogatottal, és nem tudtam, hogy Walternek mik a tervei a Rangersnél."

 

"Elmondtam neki, hogy felajánlottak egy lehetõséget az Arsenalnál, és megkérdeztem, hogy mit gondol errõl a dologról. Pozitívan nyilatkozott, olyan dolgokat felhozva, hogy õk nagy klub és hasonlóak."

 

"Úgy azt mondtam neki, 'Mit szólnál hozzá, ha velem jönnél?'. Aztán õ elejtette, hogy a Rangersnél fog munkát vállalni."

 

"Az az igazság, hogy az Arsenal az ajánlat megtételekor kikötötte, hogy azonnali választ várnak, de én nem tudtam nekik egyértelmûen nyilatkozni, mert Skóciával Mexikóban voltam a világbajnokságon."

 

"Ezért az Arsenalnál kútba esett a szerzõdtetésem lehetõsége. Walter ment a Rangershez, én pedig még ugyanabban az évben pár hónappal késõbb a Manchester United menedzsere lettem."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!