Solskjaer a Sheffield elleni hibás döntéseket kárhoztatja

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United játékosainak "több, mint mérgesnek" kellett volna lenniük a múlt heti, Sheffield United elleni vereség során született két kulcsítélet kapcsán, miután a mérkőzés delegáltja megerősítette a játékvezető hibáit.


A múlt szerdán, az Old Traffordon elszenvedett 2-1-es Pengék elleni vereséggel véget ért a United 13 mérkőzéses bajnoki veretlenségi sorozata, amelyet követően Solskjaer elégedetlen volt játékosai gyenge teljesítménye, illetve a Kean Bryan vezetőgólja és Anthony Martial érvénytelenített egyenlítőgólja kapcsán született ítéletekkel.

 

Bryan találata előtt Billy Sharp meglökte De Gea-t, míg Martial gólja előtt Maguire-t ítélték szabálytalannak a kapussal, Aaron Ramsdale-lel szemben - Ole Gunnar Solskjaer szerint pedig ezen ítéletek hibássága elismerésre került.

 

"Nem igazán szeretném ezt felhozni, de a Sheffield United meccsel kiestünk a lendületünkből" - kezdte Solskjaer.

 

"Megkaptam a mérkőzés delegáltjának játékvezetőről készült riportját, aki mindkét döntést hibásnak ítélte meg."

 

"Elismerték, hogy a vendégek gólját érvényteleníteni kellett volna, a miénket pedig meg kellett volna adni, ez pedig nagy-nagy hatással volna a lendületünkre."

 

"Sokkal valószínűbb, hogy menni tudsz tovább előre, ha 1-0-ra vezetsz, mintha 1-0-s hátrányba kerülsz és netán meg is nyerheted a mérkőzést, szóval nagyon sokat számítanak ezek az apró nüansznyi különbségek, amik döntőek ebben a szezonban."

 

 

A mérkőzés delegált feladatát egy korábbi játékos vagy menedzser látja el, aki információkat szolgáltat az összesített jelentési gyűjteménybe, amely különbözik attól, mintha a játékvezetőt értékelő vagy a Profi Játékvezetők Szervezete tette volna ezt meg.

 

A Vörös Ördögök múlt heti mérkőzésén Peter Bankes fújta a sípot, amely a Solskjaer legénység első veresége volt a november 1-i, Arsenal elleni rangadó óta.

 

"Szerintem ha egy csapat bármikor úgy érzi, hogy jogtalanul jártak el vele szemben, akkor arra reagálni kell, de nekem egyáltalán nincsen problémám az emberi hibával. Én megértem, hogy miért ilyen döntéseket hozott."

 

"Sajnos ezek mind minket sújtottak és rosszak voltak, de ilyen a futball. Talán ezek azok a helyzetek, amelyekért a VAR-t behozták és talán nekünk is jobban mérgesebbnek kellett volna lennünk miattuk."

 

"Mi egy csapat kedves ember vagyunk. Talán jobban utána kellett volna mennünk ezeknek az ítéleteknek és újra meg kellett volna velük nézetnünk, mielőtt a játék újraindult volna. Ezek azok a dolgok, amelyekből tanulnunk kell és motivációként, plusz energiaként kell felhasználnunk őket. Nem számíthatunk arra, hogy bármit is ingyen, az ölünkbe hullva kaphatunk."

 

"Túl hosszan élt egy narratíva arról, hogy milyen döntéseket kaptunk. Számos döntést meg tudok nézni - még az első, Crystal Palace ellenit is, ahol mindenki egyetértett, hogy nem volt büntető - de ezek nem változtatnak már azon, hogy most hol tartunk. Egyszerűen tovább kell lépnünk."

 

"Azt nem akarom, hogy a játékosaim igazságtalan nyomás alá helyezzék a játékvezetőt. Ezt rájuk bízzuk, ez az ő feladatuk, szóval nem akarok erről túl sokat beszélni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!