Tini trió a felnőtt csapat edzésein

Ole Gunnar Solskjaer megerősítette, hogy a következő néhány hónapban valószínűleg a felnőtt csapattal készül majd a klub három tinédzserkorú játékosa.


A téli szerzemény Amad már megérkezése óta a felnőtt csapat köreiben készül, de az U23-as csapat két ígéretes tehetsége, Hannibal és Shola Shoretire is jó benyomást tettek az elmúlt hetekben.

 

Miután a Vörös Ördögök bejutottak az FA-kupa negyeddöntőjébe, jövő csütörtökön Torinóban a Real Sociedad ellen pedig megkezdődik a csapat számára az Európa-liga is, így a menedzser tisztában van vele, hogy mélyítenie kell merítési lehetőségeinek tárházát.

 

Amikor arról kérdezték, hogy Amad, Hannibal és Shoretire a szezon hátralévő részére is a felnőtt csapat kötelékében marad-e, Solskjaer így válaszolt:

"A fiatal srácok? Igen, Shola már fel is került hozzánk, valószínűleg Hannibal is csatlakozni fog és magunk körül is fogjuk tartani őket egy ideig. Természetesen ez egy olyan döntés, amely meghozatalát át kell gondolnunk - velünk edzenek, de külön utaznak és így nem lesznek részesei az U23-as csapat mindennapjainak?"

 

"Shola esetében úgy éreztük, hogy eljött az idő arra, hogy velünk edzen. Emiatt a tartalék meccsekre egyedül kell utaznia, nem lehet ott az öltözőben, de úgy éreztük, hogy ez a megfelelő döntés vele kapcsolatban."

 

"Ez volt a következő lépés a fejlődése szempontjából, ezt a kellemetlenséget pedig el kell most viselniük, amikor a tartalékoknál lépnek pályára - egyedül kell utazniuk, mert már velünk edzenek."

 

 

A 9 éves kora óta a klub kötelékébe tartozó Shoretire nemrég írta alá első profi szerződését a klubbal, míg a 18 éves Hannibal 2019-es Monacotól történt megérkezése óta villog aktuális csapatában.

 

Amad, aki januárban érkezett az Atalantatól, két U23-as csapatban lejátszott mérkőzése során számtalan gólt és gólpasszt osztott már ki, kedden pedig már a kispadra is leülhetett a felnőtt csapat West Ham ellen 1-0-ra megnyert FA-kupa meccsén.

 

Solskjaer tisztában van vele, hogy az Európa-liga küzdelmeinek újraindulásával csak még sűrűbb lesz az amúgy is megterhelő szezon a számukra, amelyet szerinte az egy mérkőzéses párharcok visszahozásával lehetne egyensúlyozni, főleg annak tükrében, hogy bizonyos csapatok - például következő ellenfelünk, a Real Sociedad - a hazájukban bevezetett koronavírussal kapcsolatos intézkedések miatt elveszítik a hazai pálya előnyét.

 

"Mint tudjuk, jelen pillanatban nagyon nehéz dolog utazni Európán belül és bár a döntéseket nem mi hozzuk, de akkor, amikor semleges pályán kell játszani, akkor elveszik a hazai pálya előnye" - tette hozzá.

 

"De ez rajtunk kívül álló dolog. Nem arról szól a dolog, hogy most azt mondjuk, 'rendben, akkor elutazunk Torinóba és egy meccsen eldöntjük a továbbjutás sorsát'. Bár én egyébként egyáltalán nem bánnám. Egy mérkőzéssel kevesebbet kellene játszanunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!