Solskjaer: A pontkülönbség ellenére is harcolni fogunk

A Manchester United visszatért a győztesek útjára a Premier League-ben, miután a kiesés elől menekülő Newcastle Unitedet verték meg az Old Traffordon; így a United hátránya 10 pont a Manchester Cityvel szemben.


Ole Gunnar Solskjaer figyelmezteti a Manchester Cityt, hogy ne kényelmesedjenek el, ugyanis nyomást fognak gyakorolni rájuk a Premier League bajnoki címéért, miután a Manchester United 3-1-re legyőzte a Newcastle-t az Old Traffordon.

 

Azután, hogy az utóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg a csapat, Solskjaer fiai csütörtökön 4-0-ra nyertek a Real Sociedad ellen az Európa-ligában, ezzel megmutatva, hogy kikászálódtak a gödörből és a United a Premier League-ben is újra a győztesek útjára lépett, miután hazai pályán sikerült győznie a kiesés elől menekülő Newcastle ellen.

 

Míg vasárnap ebből az elszántságból kicsit mutatott a csapat, a második félidőben végül Daniel James és Bruno Fernandes góljaival bebiztosították a győzelmet, miután Allan Saint-Maximin válaszolni tudott Marcus Rashford találatára - és Solskjaer tagadta azt, hogy annyiban hagynák a szomszédvár City végső győzelmét a bajnokságban, függetlenül a 10 pontnyi különbségtől.

 

 

"Soha nem állítottam, hogy vége van, amíg nincs vége" - kezdte nyilatkozatát.

 

"Rengeteg példát láttunk már arra, hogy csapatok hibáztak, aztán keményen dolgoztak és végezték a dolgukat tovább. Nem gondolunk ilyesmire - mi csak a saját teljesítményünkben bízunk."

 

"Ez az egyetlen dolog, amit tudunk kontrollálni. A mérkőzések miatt folyamatos terhelések alatt vagyunk, és ez az a fajta terhelés, ami ösztönöz minket."

 

"Amikor kimegyünk a pályára és jól játszunk igen fontos, ebből építkezünk. Voltak visszaesések a West Brom és a Sheffield United ellen, amikor csak ültem itt és azt taglalgattam, miért nem szereztünk pontokat, mikor megérdemeltük volna, de ez nem az, amit én csinálni akarok. Számomra a srácok vannak fókuszban."

 

"Mentálisan és fizikálisan is felerősödtünk. Nem könnyű csütörtök este játszani, aztán visszajönni ide (hazai pályára a Newcastle ellen). Talán ez volt az oka annak, hogy az első 45 percben nem ment olyan jól a játék."

 

Első hat mérkőzéséből hármat elveszített a csapat a Premier League nyitánya után, jelenleg azonban legutóbbi 19 meccsén egyet bukott el csak a versenysorozatban és Solskjaer Jamest dicsérte, ahogy visszaverekedte magát a kezdő 11-be.

 

 

"Nagyon jó hét van a háta mögött" - mondta Solskjaer.

 

"Keményen dolgozik és volt néhány mérkőzése, amikor láttuk benne a lehetőséget. Extra energiát ad nekünk, amikor segít a védekezésben és örömmel láttam, hogy gólt szerzett, továbbá készen áll erre bármikor."

 

"Sose tűnik el. Keményen dolgozik a háttérben és mindig elérhető, amikor szükségünk van rá. Az a fajta játékos, akit különböző posztokon is bevethetsz."

 

"Sokat dolgozunk vele, próbálunk mindenkinek segíteni, de Dan természetesen a Championshipből érkezett, lőtt néhány gólt az első mérkőzésein és ez rengeteg energiát adhat. Amikor lesérült, rengeteget dolgozott azon, hogy hamar visszatérhessen fitten, bevethető állapotban, magabiztosan, tudott bízni magában."

 

A Manchester United a Real Sociedaddal találkozik csütörtökön (magyar idő szerint 21:00-kor) az Európa-liga legjobb 16-ba kerülésért vívott párharc visszavágóján, majd vasárnap a Chelsea otthonába látogat a csapat.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!