Matic: Tudjuk mit kell tennünk

Nemanja Matic elmondta, hogy a legutóbbi gól nélküli találkozók ellenére nincs gond a csapaton belül és a játékosok önbizalmával.


A Vörös Ördögöknek zsinórban a 3. gól nélküli döntetlenje volt a szerda esti Crystal Palace elleni találkozó, miután a Real Sociedad, majd a Chelsea ellen is csak 0-0 lett a végeredmény.

 

Matic a Selhurst Parkban megrendezett találkozót követően elmondta, hogy minden egyes csapat, kifejezetten ebben a szezonban hullámzó teljesítményt nyújt és ugyanúgy a versenytársaknál is vannak mélypontok. Kijelentette azt is, hogy nem aggódik amiatt, hogy az elmúlt egy hétben 3 találkozón sem sikerült betalálniuk.

 

"Úgy gondolom, hogy a magabiztossággal nincs gond, amikor a pályán vagyunk, ez nem is lehet kérdéses" - mondta a szerb játékos a klubmédiának a Palace elleni mérkőzést követően. "Minden mérkőzésre magabiztosan kell mennünk, mert a világ legjobb csapatát képviseljük. Ezért vagyunk itt és meg kell mutatni azt a minőséget a pályán, amit képviselünk."

 

Ami a csapat legutóbbi meccseken mutatott gólhiányát illeti, főleg, hogy durván egy hónappal ezelőtt még egy meccsen szereztek 9 találatot, Matic az alábbiakat mondta:

 

"Nehéz erre magyarázatot találni, de úgy gondolom, hogy sokkal jobban kell teljesítenünk a támadójátékunkban. Első körben azzal, hogy sokkal több lehetőséget dolgozunk ki, hogy többet veszélyeztessük az ellenfelek kapuját."

 

 

A Crystal Palace rendkívül fegyelmezetten védekezett hátul, amibe a középpályájuk is besegített, így nehéz volt feltörni az általuk felhúzott falat.

 

"Tudtuk, hogy mire fognak építkezni és azt is, hogy nagyon fegyelmezetten védekezik az egész csapat. Nincs más, jobban kell teljesítenünk a támadásokban. Az ilyen találkozókat meg kell nyernünk."

 

Bár Nemanja csalódott a gól nélküli döntetlen miatt, ugyanakkor örül, hogy idegenben továbbra is veretlen a csapat.

 

"Úgy gondolom, hogy csapatként jól védekezünk. Meg kell próbálnunk ezeken a találkozókon is a pozitív dolgokat keresni, például, hogy nem kaptunk gól, vagy hogy pontot szereztünk. A szezon során vannak időszakok, amikor folyamatosan lövöd a gólokat, majd vannak olyanok is, amikor kapod őket. A következő találkozókon viszont meg kell törnünk a gólképtelenségünket. Most a következő meccsünkre kell összpontosítanunk, mert mindenki tudja, hogy a Manchester City ellen kemény mérkőzés lesz. Nagy kihívás számunkra ez a találkozó. Három pontot szeretnénk szerezni ellenük és ezen a találkozón megláthatjuk, hogy hol is tartunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!