Ole: De Gea apai örömei miatt hiányzik

Ole Gunnar Solskjaer megerősítette, hogy a Manchester United kapusa, David de Gea rövid ideig hiányozni fog a csapatból első gyermeke megszületését követően.


A nap korábbi részében De Gea Twitter oldalán kürtölte világgá a fantasztikus hírt, hogy barátnője, Edurne életet adott lányuknak, Yanay-nak.

 

A pár a szülés miatt hazautazott Spanyolországba, amely értelmében a Vörös Ördögök 1-ese már a hétközi, Crystal Palace elleni 0-0-ra végződött bajnokit is kihagyta.

 

A vasárnapi, Manchester City elleni városi derbit megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján nyilatkozva Ole megerősítette, hogy a tapasztalt portásra ezúttal nem számíthat majd.

 

 

"Ez természetesen egy fantasztikus nap David számára. Amikor apává válsz, valószínűleg az a legjobb érzés a világon" - mondta Ole újságíróknak.

 

"Azok, akik elég szerencsések ahhoz, hogy már átélhették az érzést, pontosan tudják, hogy David most min megy keresztül. Biztosítani fogjuk számára a szükséges időt, mielőtt visszatérne."

 

"Ő kérte, hogy hazamehessen és a régi, megszokott világban ez nem szükségeltetne többet egy napnál, ami után már el is lehetne hagyni a kórházat és újra játékra készen állhatna. De a világjárvány és a karantén miatt egészen más világot élünk manapság."

 

"Ettől függetlenül úgy éreztük, hogy amikor David jelezte, hogy szeretné támogatni a barátnőjét, akkor nem volt min gondolkodni. Dean [Henderson] foglalta el a helyét a csapatban, remekül teljesített és készen áll a további bevetésekre. Természetesen meg fogom adni Davidnak a szükséges időt."

 

Bár a menedzser abban nem biztos, hogy pontosan meddig nem számolhat De Gea játékával, de arra számít, hogy a spanyol kapuvédő hamar vissza fog térni a csapathoz.

 

 

"Amint David visszautazik, követnünk kell a kormányzati szabályzást. Arra számítok, hogy nagyon hamar bevethetővé válik" - tette hozzá.

 

"A ma reggel a sajtóban megjelent hírek igazságtalanok a szurkolóinkkal és Daviddal szemben. Mi engedélyeztük számára, hogy hazamehessen és együtt lehessen a barátnőjével. Mi azt akarjuk, hogy amint lehet, újra számíthassunk a játékosainkra."

 

"De van egy emberi lény, akire oda kell figyelnünk, David pedig ott volt születésénél, amely fantasztikus napot jelent neki, a barátnőjének és a családjának. Nem tudom, hogy mikor fog visszatérni; de nem fog sok idő eltelni."

 

"Ez a legnagyobb esemény bármelyik szülő életében, szóval mi természetesen megengedtük neki, hogy elmenjen és ott lehessen."

 

"Dean jól teljesített a Palace ellen és biztos vagyok benne, hogy már nagyon várja a City elleni meccset is. A Ligakupában már szerzett ehhez hasonló tapasztalatokat ellenük, ez pedig majd biztosan a javára fog válni ezúttal."

 

A Manchester Unitednél mindenki nagy szeretettel gratulál Davidnak és Edurnenek Yanay megszületéséhez.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!