Fergie a nagyszerû napot üdvözli

A United menedzsere roppant boldog a 19. bajnoki elsõségtõl.


Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere örömét fejezte ki azok után, hogy csapata a Blackburn elleni döntetlennel bebiztosította bajnoki címét.

Wayne Rooney büntetõje egalizálta Brett Emerton elsõ félidei gólját, mellyel a United elérte, hogy egyetlen vetélytárs se tudja beérni és 19. bajnoki címét szerezze meg.

Ferguson immár a Bajnokok Ligája döntõjére koncentrálhat, de a United ravasz taktikusa most örül, hogy ismét övék a bajnoki cím.

"Ez egy nagyszerû nap, fantasztikus teljesítmény a srácoktól, a szurkolóktól és mindenkitõl, aki a klubhoz tartozik" - mondta Fergie a Sky Sportsnak.

"A játékosok a zoknijukat is elkoptatták a számunkra megfelelõ eredményért. Nem volt egy könnyû mérkõzés, egy gólos hátrányba kerültünk egy buta gól miatt, de tartottuk magunkat és nem adtuk fel."

"Úgy nézett ki, nem a mi napunk lesz ez, nehéz volt mindig itt játszani."

"Ez egy helyi derbi, ahol az ellenfél az életéért harcolt, figyelve az eredményre, de mi mentünk elõre, ami egy jó tulajdonság."

Ferguson megfogadta, a Blackpool elleni, jövõ hétvégi mérkõzésre nem küld ki tartalékos csapatot tiszteletben tartva a kiesés elleni harcot, és bevallja, a BL döntõ elõtt jó helyzetben vannak.

"Ez bónusz számunkra, így tudunk gondolkodni, kiket kellene pihentetni és kiket nem" - folytatta a menedzser.

"Tudom, sok helyen arról beszélnek, milyen csapattal lépünk pályára a jövõ héten, de minden klubbal szemben tisztességesek vagyunk, így nem kell aggódni, a gyõzelemért fogunk pályára lépni."

A United 19. bajnoki címének köszönhetõen immár lehagyta a Liverpool csapatát, amely klub 18 elsõséggel büszkélkedhet.

Fergie szerint a Mersey-partiak jövõre javulnak, de figyelmezteti is õket. Azért, mert Kenny Dalglish-sal felemelkedtek a szezon végére, még nem lesz könnyû dolguk, ha meg akarják nyerni a jövõ évi bajnokságot.

 


"Nem könnyû ebben a bajnokságba. Pontot buktunk a Blackburn, West Brom, Birmingham, Aston Villa, Sunderland, a Newcastle és a Bolton ellen is. Ez is mutatja, mennyire nehéz ez a bajnokság."

"Nagy kihívás volt. A 80-as évek a Liverpool ideje volt. Amikor ide jöttem, nem gondoltam, hogy elérhetjük azt, amit most elértünk, de az, hogy megnyertük az elsõt (a United a PL elsõ szezonjában bajnok lett oly sok év után), megnyíltak az ajtók elõttünk."

"A sikerek folytatódtak, a klubhoz került játékosok pedig tudták, gyõzniük kell."

Ferguson kitart amellett, nyugdíjba vonulásáról sem nagyon kell még beszélni: "Nem, nem, nem! Jól érzem magam!" - mondta a sikeres menedzser.
 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!