Giggs szemei az európai dicsõségen

Ryan Giggs az UEFA Bajnokok Ligája döntõjében legyõzné a Barcelonát, újabb dicsõséget szerezve a 19. bajnoki cím után.


Az örökzöld szélsõ kezdõként segíthette csapatát a Blackburnben elért 1-1-es döntetlenhez, ami elég volt ahhoz, hogy a Vörös Ördögök ismét a Premier League trónjára ülhessenek.

 

Giggs a gyõzelem után azonnal a Wembley felé fordította figyelmét, ahol a Vörös Ördögök május 28-án Bajnokok Ligája döntõt vívnak majd a Barcelonával, így a United kezében ott a lehetõség, hogy visszavágjon a 2009-es római finálé elveszítésért.

 

"Európát akarjuk meghódítani most" – mondta a 37 éves szélsõ. "Ünnepelni fogunk, mivel a bajnokságot megnyerése hatalmas élvezet számunkra."

 

"De ezek után a Barcelona elleni döntõre fogunk koncentrálni, hogy megnyerhessük azt."

 

"Sok érzés kavarog még bennünk a két évvel ezelõtti római fináléval kapcsolatban."

 

"Aznap nem adtuk a legjobbunkat. Remélhetõleg most más lesz a forgatókönyv a Wembleyben."

 

Az Ewood Park béli döntetlen Ryan Giggs számára rekord 12. bajnoki címét jelentette, aki 573 pályára lépésével elhomályosította David James rekordját – mint legtöbbet szereplõ Premier League játékos –, és beérte Steve Perrymant is 613 élvonalbeli fellépésével, amit mindketten egy klubnál értek el.

 

 

A United tegnap legnagyobb riválisa, a Liverpool rekordját adta át a múltnak és Anglia legsikeresebb klubjává váltak, amit Ryan Giggs nagyon élvez.

 

"Tizenkilenc bajnoki cím egy nagy eredmény. Nehéz volt a ’70-es, ’80-as években United szurkolóként felnõni és látni, ahogy a Liverpool megnyer mindent" – mondta Giggs.

 

"Õk a legnagyobb riválisaink és 20 évvel ezelõtt, mikor 11 bajnoki elsõséggel volt több nekik, nem jósoltad volna ezt."

 

"Azonban ez egy remek teljesítmény a menedzsertõl és a klubtól. Fokozatosan haladtunk elõre és végül megelõztük õket."

 

"Nem vagyok más, mint a többi rajongó, akik akkor figyelték a Liverpoolt. Az, hogy idáig eljutottunk, különleges jelentõséggel bír."

 

"Mint amikor 26 év után elsõ bajnoki címünket hódítottuk el a csapattal, most sem fogunk a babérjainkon ülni. Szeretnénk megtartani és növelni elõnyünket."

 

 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!