Ole: Elanga keretbe jelölésének eljött az ideje

Ole Gunnar Solskjaer szerint elérkezett az ideje, hogy Anthony Elanga nevezésre kerüljön a felnőtt csapatba.


A tinédzser lenyűgöző szezont futott az U23-as csapattal, ám januárban, a Leicester elleni bajnoki találkozón megsérült. Kulcscsontsérüléséből felépülve a héten már az Aon Training Complex-ben az első csapattal edzhetett és a B listáról fel is került a Granadába utazó keretbe.

 

Az Akadémia támadójának nagy lendületet adhat, hogy kiválasztásra került és személyesen is ott lehet az andalúz csapat elleni mérkőzésen csütörtök este.

 

"Természetesen hiszek a fiataljainkban és Anthony személyében van egy olyan tehetséges játékosunk, aki kiváló képességekkel rendelkezik, remek a hozzáállása és képes balról, valamint jobb oldalról is gólokat szerezni" - mondta Ole.

 

"Nem csak ezért hoztuk magunkkal, hogy mindenképp a padon ülve gyűjtsön tapasztalatot, hanem szerepet is kaphat talán. Ki tudja? Megvan benne az a képesség amire szükségünk van és én szeretem az ilyen intelligenciával és gyorsasággal rendelkező játékosokat."

 

 

Elanga a közelmúltban új, hosszútávú szerződést írt alá a klubbal, miután előző évben megnyerte a klub Jimmy Murphy ifjúsági év játékosa díjat. Sajtótájékoztatóján Solskjaer még hozzátette:

 

"Anthony a keretben van és ott lesz a padon. Nagy hatással van rá, hogy velünk edzhet. Két-három hónappal ezelőtt nagyon szerencsétlenül érte a sérülés, de keményen dolgozott, hogy visszatérhessen. Visszatért és most ott van az első csapatban."

 

"Van benne valami különleges. Gyorsaság, tempó, sebesség, minden képessége megvan, ami egy szélsőnek kell. Olyan dolgokat tud csinálni, amik lenyűgöznek. Magabiztos és képes gólokat szerezni a szélről. Szereti a párharcokat és jobb és bal lábbal is kiváló. Remek képességekkel rendelkezik."

 

"Éhes a sikerre és alázatosan küzd a céljaiért. Egyáltalán nem volt zavarban, hogy a felnőtt csapattal edzett. Magabiztos. Úgyhogy nem csak a tapasztalatszerzés miatt jött velünk, hanem kész arra, hogy szerepet vállaljon a pályán is ha kell."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!