Ole: Visszavárjuk Lingardot

Ole Gunnar Solskjaer azt mondta, hogy a szezon végén visszavárják az Old Traffordra Jesse Lingardot, aki ragyogó formában játszik kölcsönben a West Ham csapatánál.


A United középpályása a Premier League egyik legjobb formában lévő játékosa, mióta ideiglenesen a londoni csapathoz került, ahol 9 mérkőzés alatt 8 gólt jegyez és 4 gólpassza is van. Lingard kiemelkedő teljesítménye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Kalapácsosok számára a Bajnokok Ligája indulás is elérhető közelségbe került.

 

Jesse a hétvégén két találatot is szerzett a Leicester elleni találkozón, amivel a United számára is sokat segített abban, hogy nevelőegyesülete tovább növelje előnyét az üldözőivel szemben a 2. helyen. A norvég menedzsert pedig arról kérdezték, hogy vajon mi az oka Lingard tündöklésének a David Moyes irányította csapatban.

 

Ole elismerte, hogy marasztalhatták volna a szezon második felére az angol válogatott támadót, ám a 28 éves játékos folyamatos játéklehetőségre vágyott, amit így megkapott és most élvezi a sikert.

 

"Jesse a távozása óta kiváló formában játszik, de ezt már többször elmondtam" - mondta Ole az újságíróknak a Granada elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. "Önző módon megtarthattuk volna és szerepekhez is juthatott volna. Fantasztikus játékos és soha nem nyafogott a kialakult helyzet miatt, csak keményen dolgozott. Soha nem volt problémám vele."

 

"Megérdemelte, hogy több lehetősége legyen játszani, ezért is engedtük el a West Hamhez. Sokat tett pályafutása során a Unitedért és ez volt a minimum, amit megérdemelt. De természetesen várjuk őt vissza."

 

 

Lingard kiváló formájának köszönhetően a Kalapácsosok számára minden lehetőség adott, hogy nemzetközi porondra lépjenek, valamint két év kihagyást követően a nemzeti csapatba is ismét meghívást kapott, majd márciusban az angolok mindhárom VB selejtezőjén játszott és úgy gondolják, hogy minden esélye megvan arra, hogy a júniusban kezdődő Európa-bajnokságon is tagja legyen hazája válogatottjának.

 

Solskjaer szeretné, ha kölcsönben szereplő játékosa megtalálná helyét majd a keretben, miután visszatér az Old Traffordra.

 

"Remélem, hogy szerepet kap majd az EB-n. A formája és teljesítménye alapján megérdemli. Bízom benne, hogy a bajnokságban is kitart a remek formája. Nehéz volt a helyzet, mert Bruno is itt van és sokszor Jesse kedvenc pozíciójában játszik. Emiatt pedig döntenünk kellett, hogy mi a legjobb megoldás. Örülök Jesse sikerének és a legjobbakat kívánom neki a szezon hátralévő részében, amíg vissza nem tér hozzánk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!