Fergie: A fiatalok a jövõben is komoly szerepet kapnak

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester United a jövõben is mindig nagy hangsúlyt fog fektetni a fiatal játékosok kinevelésére.


A klub megszerezte rekordot jelentõ 19. bajnoki címét a hétvégén, de máris újabb trófeával gyarapodhat a klub gyûjteménye: az Ifjúsági FA Kupával. A Vörös Ördögök fiataljai kedden este lépnek pályára a Sheffield United ellen a két körös döntõ elsõ felvonásában.


Ferguson nem számít arra, hogy lesz még egy olyan aranygeneráció, mint 20 évvel ezelõtt volt, amikor például a Neville fivérek és Beckham felkerült a csapathoz az akadémiáról, de elégedett a jelenlegi tehetségekkel.

 


„Az egyik legnagyobb kiváltság egy menedzser számára, hogy szerepet játszhat a fiatal játékosok fejlõdésének elõsegítésében, és láthatja õket felnõni, kibontakoztatni a képességeiket”


  „Szerencsés vagyok, amiért ennyi kivételes tehetséggel dolgozhattam együtt, de a ’92-es generáció nagyon egyedi volt. Az õ sikerük a klub utánpótlás nevelésének ékköve.”


„Az elmúlt évtizedben nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy kivételes fiatalokat hozzunk a csapathoz a világ minden tájáról. Továbbra is szeretnénk kinevelni a saját játékosainkat, és úgy gondolom számos olyan tagja van jelenleg az akadémiának, akik elõtt nagy jövõ állhat.”


Ryan Tunnicliffe és Ravel Morrison például nagyon-nagyon jól teljesítenek. Mindig oda fogunk figyelni a fiatalokra, és nagy hangsúlyt fogunk helyezni az utánpótlás nevelésre.”


„Ez alapozza meg a klub jövõjét” - zárta gondolatait Sir Alex.

 

 

 

 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!