Ole hétközi győzelemekkel engesztelné ki a szurkolókat

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United győzni akar a Leicester City és a Liverpool elleni hétközi rangadókon is, hogy okot adjon a szurkolóknak az ünneplésre a tulajdonos Glazer családdal való elégedetlenség közepette.


A Vörös Ördögök kedden a Leicester City-t, két nappal később pedig az ősi rivális Liverpoolt fogadják majd az Old Traffordon. A Jürgen Klopp legénysége elleni ütközet eredeti időpontja május 2. volt, azonban a Glazer ellenes tüntetők röviddel a mérkőzés kezdete előtt történő stadionba való betörése miatt elhalasztották.

 

Mivel mindkét mérkőzést hazai környezetben rendezik majd, így ez további incidensek kirobbanására ad lehetőséget, Solskjaer azonban abban reménykedik, hogy a pályán történtek szolgáltatják majd a legfőbb beszédtémát.

 

"A biztonsági intézkedések már át lettek gondolva. Abban reménykedek, hogy tüntetőket - amennyiben lesznek - sikerül hangosként megtartanunk és nem történik semmi erőszakos. Mi meg akarjuk őket hallgatni, de a játékosok játszani is szeretnének."

 

"A Liverpool ellen lépünk majd pályára - természetesen le akarjuk őket győzni, ahogy a Leicestert is. Szóval minden tőlünk telhetőt meg fogunk azért tenni, hogy a szurkolóink ünnepelhessenek amiatt, amit a pályán elértünk."

 

A United Rókák elleni összecsapására mindössze csak két nappal azt követően kerül majd sor, hogy idegenben 3-1-re legyőzték az Aston Villat, amely értelmében az új időpontra helyezett Liverpool elleni meccsel 5 nap alatt háromszor is a pályán lesznek majd.

 

A Villa Parkban elért sikerből nagy szerepet vállalt Mason Greenwood, akinek legutóbbi 10 mérkőzésén szerzett hetedik gólja elodázta a Manchester City bajnokavatását.

 

Greenwood tökéletesen időzítette formába lendülését, Gareth Southgate szövetségi kapitány ugyanis ebben a hónapban jelöli majd ki a nyári Európa-bajnokságon résztvevő játékoskeretét.

 

A 19 éves játékos szeptemberben, Izland ellen csereként beállva debütálhatott a Háromoroszlánosok felnőtt csapatában, de azt követően a válogatott koronavírus protokolljának megszegése miatt hazaküldték és azóta sem került behívásra.

 

 

Mindazonáltal egy friss szabálymódosítás következtében az UEFA engedélyezte, hogy a kontinenstornán résztvevő együttesek 23 helyett 26 főt nevezzenek, Solskjaer szerint Southgate-nek pedig fontolóra kellene vennie, hogy Greenwood egyike legyen az extrán magával vihető játékosoknak.

 

"Ez nem az én feladatom. Gareth elég jól ismeri Masont. Tudja, hogy Mason képes a másodperc törtrésze alatt egy mérkőzés képét megfordítani" - tette hozzá a norvég menedzser.

 

"Dolgozik, tanul és egyre robosztusabbá válik. Már több mint 100 mérkőzést játszott a színeinkben - lenyűgöző."

 

"Hosszú-hosszú jövője lesz az angol válogatottban. Biztos vagyok benne, hogy Gareth hosszasan és keményen fog azon gondolkodni, hogy ki legyen az a 26 játékos, akit magával visz az Eb-re."

 

"Én kedvelem őt (Greenwood), szóval ez magáért beszél, hogy én miként döntenék."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League 36. forduló

Manchester United - Liverpool

Premier League, 34. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!